Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Građani predložili: uređenje centra za rekreaciju u Dubravi

Glasati se može i na stranici zagrebzamene.d-a-z.hr
16. srpnja 2015. u 08:30 1 komentara 203 prikaza
rekreacija
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Šuma između Gornje Dubrave i Sesveta ima potencijal biti novi rekrecijski centar i mjesto za okupljanje, poput Maksimira i Jaruna.

Jedan je to od prijedloga i lokacija na koju su ukazali stanovnici Dubrave, Sesveta i Maksimira, gdje se jučer održala javna tribina na kojoj se predstavlja projekt "Zagreb za mene". Društvo arhitekata Zagreba zajedno s Arhitektonskim fakultetom i Gradom Zagrebom, a u suradnji s Večernjim listom, stanovnicima su detaljno obrazložili 33 lokacije, koje su odabrali kao potencijal za uređenje u sljedeće dvije godine. U sklopu projekta predviđena je revitalizacija javnih površina na 17 lokacija, pa arhitekti sad traže mišljenje građana kako bi suzili izbor. Glasati se može i na stranici zagrebzamene.d-a-z.hr.

–Građani su nas upozorili da prilikom uređenja uzmemo u obzir, primjerice, slijepe osobe i način na koji će oni koristiti novouređene prostore, ili da se spuste rubnjaci za invalidska kolica... Takvim uređenjem uvest ćemo novi standard i smjernice kako opremiti javne površine za tu skupinu građana – kazao je Krunoslav Šmit ispred Katedre za urbanizam Arhitektonskog fakulteta.

Dan i noć
ČAROLIJA
Najpopularnije lokacije zagrebačkog Adventa: Pogledajte kako adventska bajka izgleda danju, a kako noću
  • Fisherman:

    Pa naravno.....unistite,raskrcite sume da bi 12 ljudi moglo onuda trcati.Bas pametno.