Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Građani predložili: uređenje centra za rekreaciju u Dubravi

Glasati se može i na stranici zagrebzamene.d-a-z.hr
16. srpnja 2015. u 08:30 1 komentara 203 prikaza
rekreacija
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Šuma između Gornje Dubrave i Sesveta ima potencijal biti novi rekrecijski centar i mjesto za okupljanje, poput Maksimira i Jaruna.

Jedan je to od prijedloga i lokacija na koju su ukazali stanovnici Dubrave, Sesveta i Maksimira, gdje se jučer održala javna tribina na kojoj se predstavlja projekt "Zagreb za mene". Društvo arhitekata Zagreba zajedno s Arhitektonskim fakultetom i Gradom Zagrebom, a u suradnji s Večernjim listom, stanovnicima su detaljno obrazložili 33 lokacije, koje su odabrali kao potencijal za uređenje u sljedeće dvije godine. U sklopu projekta predviđena je revitalizacija javnih površina na 17 lokacija, pa arhitekti sad traže mišljenje građana kako bi suzili izbor. Glasati se može i na stranici zagrebzamene.d-a-z.hr.

–Građani su nas upozorili da prilikom uređenja uzmemo u obzir, primjerice, slijepe osobe i način na koji će oni koristiti novouređene prostore, ili da se spuste rubnjaci za invalidska kolica... Takvim uređenjem uvest ćemo novi standard i smjernice kako opremiti javne površine za tu skupinu građana – kazao je Krunoslav Šmit ispred Katedre za urbanizam Arhitektonskog fakulteta.

Bojanje stana
PROLJETNI RADOVI
Osnovni "šljakerski" pribor za ličenje zidova koji bi svi trebali imati doma
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu
  • Fisherman:

    Pa naravno.....unistite,raskrcite sume da bi 12 ljudi moglo onuda trcati.Bas pametno.