Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prilika

Grad u akciji traženja posla za 100 beskućnika

Foto: V. Žganec-Rogulja/PIXSELL
02.10.2015.
u 08:00

Predstavnik Udruge Dom nade Danijel Vuga kazao je da će s 1.studenog udruga otvoriti vrata dnevnog boravka za beskućnike u Prečkom

Prema neslužbenim podacima, zagrebačkim ulicama svakodnevno luda 600-tinjak beskućnika od kojih će sto ući u program ReStarta, odnosno proći će edukaciju i razne tečajeve kako bi čim prije pronašli posao. Projekt koji organizira gradski Ured za socijalnu uz pomoć Udruge Dom nade, Socijalnu zadrugu Martinov plašt i Caritas Zagrebačke nadbiskupije ima za cilj ponovno osposobiti beskućnike za posao.


- Iako Zagreb vodi najbolju socijalnu politiku u državi i europi, uvijek ima onih koji trebaju pomoć, a ovim projektom osigurat ćemo im ponovni povratak u radni odnos i financijsku samostalnost - kazao je gradonačelnik Milan Bandić. U ovom projektu obuhvatit će se beskućnici koji su već potražili pomoć.

- U našem domu u Rakitju trenutno se nalazi 30 beskućnika, a zanimljivo je da je riječ većinom o mladim ljudima. nekada su beskućnici bile starije osobe, a danas sve mlađe pa su česti slučajevi da se radi o mladima koji su odrasli u domovima pa se nakon njihovog napuštanja nisu snašli - kazala je ravnateljica Caritasa s.Jelena Lončar. Dodala je da vjeruje da će se ovim projektom beskućnike osposobiti za egzistenciju ali da će im se vratiti i dostojanstvo.

Predstavnik Udruge Dom nade Danijel Vuga kazao je da će s 1.studenog udruga otvoriti vrata dnevnog boravka za beskućnike u Prečkom (do sada su bili u Badalićevoj) gdje će svakodnevno raditi s beskućnicima.

- S njima ćemo prolaziti sve, od toga da paze da uredni odlaze na razgovor za posao, pisanja životopisa, rada na računalu do obilaska tvornica i tvrtki kako bi im ponovno približili radnu atmosferu - pojasnio je Vuga.

U projekt će se uključiti i studenti i profesori Studija socijalnog rada Pravnog fakulteta koji će kroz razgovore s beskućnicima na znanstveni način utvrditi njihove stvarne potrebe i želje što će se koristiti za nove projekte. Vrijednost projekta je 1,5 milijuna kuna od kojih je 1,4 milijuna kuna dobiveno od Europskog socijalnog fonda dok je Grad izdvojio 100 tisuća kuna.     

>> Slomila se kad je vidjela da beskućnici kopaju po smeću pa im ostavila ovu poruku

Komentara 3

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:55 02.10.2015.

Hm, zaposliti ih u Gradskom poglavarstvu kao savjetnike za socijalu. Ako ima desetine dama u minicama koje ništa ne znaju osim šminkati se i telefonirati, ovih nekoliko klošara neće bitno remetiti radnu atmosferu.

Avatar tituš
tituš
15:51 02.10.2015.

što ćete kada se ovdje zavali nekoliko tisuća ljudi iz naše pradomovine???

SA
santos008
10:20 03.10.2015.

Trenutno je najbolja situacija za beskucnike u Slavoniji,kazu ostane puno hrane iza izbjeglica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije