Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljedica recesije

Grad smanjuje iznos stipendija

Marica Jelenić
GSSN
13.10.2010.
u 10:04

Novčana pomoć ostat će ista samo za stipendiste slabijeg materijalnog statusa, koji će dobivati 1000 ili 750 kuna

Iako se posljedice gospodarske krize osjećaju i na proračunu Samobora, u gradskom će se budžetu, doznajemo na jučerašnjoj konferenciji za novinare gradonačelnika Kreše Beljaka, ipak naći dovoljno novca za sada već tradicionalno stipendiranje učenika i studenata.

– Stipendije će se i ove godine dodjeljivati nadarenima, djeci iz obitelji slabijeg materijalnog statusa i učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja, a natječaj će biti raspisan već 15. listopada – najavljuje Marica Jelenić, vijećnica jednog od HSS-ovih koalicijskih partnera HNS-a. Iako dodjela stipendija ni u recesijskoj godini nije upitna, njihov će se broj, objašnjava Jelenić, mijenjati. Srednjoškolske stipendije sljedećih će godinu dana primati 15 nadarenih đaka, 15 učenika slabijeg imovinskog statusa i 10 onih koji se školuju za deficitarna zanimanja poput instalatera, autolimara ili električara, dok će studentske stipendije dobivati 10 nadarenih studenata i 10 onih koji dolaze iz siromašnijih obitelji. No, što je s iznosom stipendija?

– Oni koji ih dobiju zbog svog materijalnog statusa i dalje će primati isti iznos, studenti 1.000, a učenici 750 kuna mjesečno, no za sve će se ostale on, nažalost, mijenjati. Studenti će primati 750, a učenici 500 kuna – kaže Jelenić i poziva Samoborce da se prijave i na natječaj koji su za stipendiranje raspisale Zagrebačka županija i Obrtnička komora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije