Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Maršanići: Grad nam je ponudio 112.575 eura za okretište Prečko, odbili smo ih

Goran Husić kaže da nije prihvatio iznos koji je ponudio Grad jer je kao trenutak vrednovanja zemljišta uzet listopad 1996., a cijena građevinskog zemljišta u blizini okretišta danas se kreće od 200 do 750 eura po kvadratu
03. listopada 2019. u 17:36 45 komentara 12705 prikaza
Zagreb: Okretište tramvaja u Prečkom čuvaju zaštitari, tramvajski promet se odvija uredno
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Po kvadratu 79 eura, odnosno za cijelo zemljište obitelji Maršanić od 1425 četvornih metara - 112.575 eura. Ponuda je to koju su danas od Grada dobili Maršanići za okretište Prečko, ali tih 830 tisuća kuna su odbili.

Gradska skupstina, redovna sjednica skupstine, aktualni sat. Milan Bandic Izgubio živce Bandić napao voditelja, a zatim poručio: 'Mene nitko ne je*e, nisam ja klošar'

- Goran Husić, punomoćnik ovlaštenika naknade Mladena Maršanića i Mirjane Kos, upoznao se s iznosom utvrđenim procjembenim elaboratom. Izjavio je da je cijena neprihvatljiva, ali nije ulazio u sadržaj elaborata, odnosno nije proučio način na koji je sudski vještak došao do utvrđenog iznosa - priopćili su danas iz Grada pa dodali da je Husić "postavio pitanje najamnine za korištenje zemljišta" te je vezano za to za ponedjeljak načelno dogovoren još jedan sastanak.

VIDEO Okretište tramvaja u Prečkom čuvaju zaštitari

Sam Goran Husić kazao je da iznos koji je ponudio Grad nije prihvatio jer je kao trenutak vrednovanja zemljišta uzet listopad 1996., a cijena građevinskog zemljišta u blizini okretišta danas se kreće od 200 do 750 eura po kvadratu.

Podsjetimo, Mladen Maršanić i njegova sestra Mirjana Kos od ožujka imaju pravomoćnu presudu po kojoj je zemljište na kojem je okretište Prečko u njihovu vlasništvu.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • Avatar Udruga_obrisanih
  Udruga_obrisanih:

  Napravite okretište na livadi prije i vozdra, a oni nek si nađu kupce za 700€ po kvadratu

 • Sead.Idrizi:

  Mora grad štedjeti novce za preuređenje okretišta, koje je zapušteno. Treba osigurati sredstva za izvođače. 100.000 eura koštat će samo farbanje hidranta.

 • zeko385:

  Ocito jos vlada sociokomunisticki mentalitet, opcenarodno vlasnistvo, oduzmi, izvlasti... kako u gradu Zagrebu tako i u ovim komentarima...sto bi vi sada malo zivjeli u komunizmu malo u kapitalizmu, kako vam odgovara u datom momentu....daj se probudite i umite se, vlasnistvo ... prikaži još!o je neotudjivo kako i glasi u ustavu!