Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najmanje vrtićima

Grad planirao višak, a završio sa 830 milijuna kuna minusa

novčanik, kriza
VL
12.07.2013.
u 09:50

Samo na plaće zaposlenika gradske uprave potrošeno je više od 1,4 milijarde kuna, a velik dio novca iz gradske blagajne otišao je na subvencioniranje.

Grad Zagreb u minusu je 830 milijuna kuna. Stoji to u izvješću o izvršenju proračuna za 2012. godinu. Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem potrošila je čak 28,2 milijuna kuna više nego je uprihodila iako je planirani višak prihoda za 2012. bio, očito nerealnih, 50 milijuna kuna.

Samo na plaće zaposlenika gradske uprave potrošeno je više od 1,4 milijarde kuna, a velik dio novca iz gradske blagajne otišao je na subvencioniranje. Tako je samo ZET-u odobrena novčana pomoć od 607 milijuna kuna, nedovoljno da podmiri planiranih 1,3 milijarde kuna, koliko stoji godišnje izvršenje programa ZET-a.

Gradski novac trošio se i na financiranje sporta, za što je potrošeno oko 379 milijuna kuna.

Oko 474 milijuna kuna potrošeno je na razne donacije, dodijeljeno udrugama i potrošeno na nagrade koje dijeli Grad. S druge pak strane na gradnju komunalne infrastrukture, prometnica, škola i vrtića grad je potrošio tek 568 milijuna kuna.

>>Proračun Zagreba veći za 85 milijuna kuna, bit će i za knjige

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije