Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački stožer:

Grad će svim umirovljenicima podijeliti po dvije maske, a morat će ih nositi i tete u vrtićima

Zagreb: Bandić sa suradnicima održao konferenciju uoči sjednice Gradske skupštine
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
24.06.2020.
u 14:44

Bez maski neće se smjeti ulaziti u tramvaje i autobuse, a u svom svakodnevnom radu morat će ih nositi i odgajateljice u dječjim vrtićima. Novost je to iz Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, a ovu je mjeru javno izrekao sam gradonačelnik Milan Bandić.

- Mi smo razmotrili izvješća i donijeli jednu preporuku za tri socijalne skupine i jednu obavezu. Prva preporuka je da se u javnom gradskom prijevozu koriste obavezno maske. Tko nema, neka se javi u Crveni križ i uzeti masku. Drugo, za to je zadužena direktorica ZET-a i gospodin Penava i ured za javnu nabavu i pročelnik ureda za zdravlje. Druga su skupina naši najmlađi imamo proboj kovida u dječje vrtiće. Imamo od sada obavezu da sve tete u vrtiću nose maske. Treća socijalna skupina su korisnici pučkih kuhinja", to su preporuke - rekao je Bandić i dodao da su najugroženiji umirovljenici, koji će dobiti po dvije maske. 

- Svaku umirovljenik grada Zagreba će dobiti maske - naglasio je, a na konferenciji za novinare rečeno je i da su u tramvajima osigurana dezinfekcijska sredstva. 

Broj novih slučajeva u Zagrebu, podsjetimo, je 11. Među njima su i dvije pozitivne medicinske sestre. U gradu je u ovom trenutku aktivan 51 slučaj. 

 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
15:49 24.06.2020.

Već sam pomislio da će dat nekakvu lovicu penzićima kad ono maske, lovica ide za kumove. Al smo si mi pomogli s tim gradonačelnikom.

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
07:59 25.06.2020.

To se u zagrebu zaove bagatelna nabava, iz zagrebačke blagajne direktno u kumovu blagajnu... natječaj se raspiše tako da kum dobije.

MG
milerazbojnik@gmail.com
20:39 24.06.2020.

rec i koliko dođe ta maska i da poslije niko ne smije prodavat po višoj cjeni to bi bilopravo i daj kad svima več svi u vlasti dajete bar po petstotina kuna penzičima i sirotinji kad je nastupilo ovo vatrenoovo vatreno stanje iovako su več sve potrošili iliuzeli krede za ova tri mjeseca sveg od boleština ipotresa i onda si nešto napravio ovako vama mast i meso narodu luki voda svima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije