Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treba li ukinuti skijaški kup?

Gotovac o Snježnoj kraljici: 'Tamo se pio francuski šampanjac i francuski konjak'

Viktor Gotovac predsjednik zagrebačkog SDP-a
Tomislav Miletic/PIXSEL
06.01.2022.
u 14:09

Podržavam sportski događaj, ali ne s crvenim tepihom i glamurom koji nije stvaran jer za njega nemamo novca. Ta gluma da smo nešto što nismo nije sportskog karaktera i ne bi trebalo biti nešto čemu težimo, objasnio je Gotovac za Večernji

Ono što sam rekao o Snježnoj kraljici isključivo je moj osobni stav kao građana Zagreba. To je natjecanje u prošlosti bilo preskupo i pretvorilo se u društveni, a ne u sportski događaj, komentirao je svoje kritike upućene sljemenskom skijaškom kupu koje je izrekao u svom gostovanju na N1 televiziji. nem ništa protiv sporta, objasnio nam je, već protiv razbacivanja javnim novcem na skupe nagrade i gošćenje. 

-Bio sam gore, vidio iz prve ruke kako izgleda. Tamo se pio francuski šampanjac i francuski konjak što nije odgovarajuće za javni prostor. Ni jedno skijaško natjecanje u Europi nema toliko glamura kao Snježna kraljica, a isto misle i ostali Zagrepčani. Za novac koji se ulaže u Snježnu kraljicu, zagrebačka bi djeca cijele godine mogla besplatno učiti skijati na Sljemenu ili se baviti nekim drugim sportskim aktivnostima - pojasnio je svoj stav Gotovac. 

Na našu tvrdnju da je bivša gradska vlast opravdavala rastrošnost na Snježnoj kraljici promocijom Zagreba kao svjetske skijaške destinacije, odgovorio je kako nismo jedini grad u svijetu pod planinom. 

-I blizu Maribora i Ljubljane su skijališta, no tamo nisam uočio ništa ni blizu toliko glamurozno. Nisam stručnjak za brendiranje gradova, niti za promociju grada kroz sport, no u gradu mislim da postoje veći prioriteti od organizacije skupog skijaškog natjecanja - smatra šef gradskog SDP-a. Nema, kaže, ni ništa protiv sporta i sportskih manifestacija kao takvih. 

-Nemam baš nikakav problem sa Snježnom kraljicom, niti s bilo kojim sportskim događajem, nemam problem da se odvijaju skijaške utrke na Sljemenu, ako imamo za to infrastrukturu, no ponavljam, bio sam gore i bakanalije na Sljemenu u vrijeme Snježne kraljice ne bi smjele biti financirane javnim novcem. Nemam ništa ni protiv sporta, bio sam nekoć amaterski sportaš. nekoć sam i skijao pa i na Sljemenu.  No prestao sam jer su mi koljena uništena. Veslao sam, volim sport iako sam bio prosječan sportaš. Redovito vježbam, volim pogledati utakmice, nogometne, košarkaške, katkad i otputujem u inozemstvu na utakmice. Volim i kartati belu, ako se to računa pod sport - rekao ej Gotovac koji uskoro ulazi u Zagrebačku skupštinu. 

-Podržavam sportski događaj, ali ne s crvenim tepihom i glamurom koji nije stvaran jer za njega nemamo novca. Ta gluma da smo nešto što nismo nije sportskog karaktera i ne bi trebalo biti nešto čemu težimo. Snježna kraljica bi trebala biti sportski događaj na kojem pijemo kuhano vino i navijamo za skijaše, a ne mjesto sa zlatnim, dijamantnim i platinastim šatorima gdje se odvijaju bakanalije na račun građana Zagreba - ističe. Pitanje je, dodaje, hoće li Sljeme ostati pogodno za skijanje.

-Vidjeli ste da su danas i jučer uvjeti loši, umjesto staze je juhica pa je pitanje hoće li se ondje zbog klimatskih promjena i moći uopće skijati. Volio bih da Sljeme bude mjesto gdje ćemo se veseliti i gdje ćemo imati sadržaje za sve građane svih socijalnih statusa i da ćemo uskoro ondje moći i žičarom - zaključuje. 

Komentara 6

MI
minolta
21:39 06.01.2022.

kako stvari stoje imati ćeš dovoljno simpatizera. čudesni plan za oporavak 1. preimenovati kazališni trg u Titov 2. ukinuti advent 3. ukinuti snježnu kraljicu 4. ukinuti... tramvaj?zoološki? sigurno treba puno znanja i ljubavi prema Zagrebu za ovako detaljan plan? Zagreb to zaslužuje!!!

IM
Imperator Ming
19:03 06.01.2022.

Tipicni boljsevik. Zasto se takve ne hapsi.

DU
Deleted user
21:06 06.01.2022.

Nakon fenomenalnih i voljenih Kostelića treba UKINUTI ovu predstavu na našem Sljemenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije