Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Gorica dobila “no kill” azil, novi dom u njemu trenutačno čeka 14 pasa

Sklonište ima 17 bokseva u koje se smještaju po dvije životinje, šetnicu, ambulantu, prostore za karantenu...
16. kolovoza 2017. u 20:54 2 komentara 1064 prikaza
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Napušteni kućni ljubimci u Velikoj Gorici svoj su privremeni dom pronašli u novouređenom skloništu u naselju Jagodno.

Luka Oman u društvu Dana iz Dumovca Intervju: Luka Oman 'Sramota je da još uvijek 30 posto pasa nije mikročipirano'

Na prostoru od 5000 kvadrata napokon je profunkcionirao jedan od rijetkih azila u Hrvatskoj u kojem se životinje nakon proteka određenog vremena ne eutanaziraju.

– Imamo 17 bokseva za pse koji prođu desetodnevnu karantenu i još šest njih u kojima životinje borave kad ih tek pokupimo s ulice. Osim unutarnjeg prostora koji je primjerene veličine za slobodno kretanje pasa, postoji i vanjska šetnica – otkrila nam je Martina Vujnović iz udruge Sigurna kućica.

Oni se za životinje brinu uz pomoć gradske veterinarske službe. Svaki je boks predviđen za dva psa, a u skloništu ih je trenutačno 14, većinom štenaca. U “no kill” azil Grad je uložio pola milijuna kuna. Zasad primaju samo napuštene pse, dok su mačke primorani sterilizirati i pregledati te vratiti na ulicu.

Potencijalni udomitelji četveronožnih ljubimaca za više informacija mogu nazvati sklonište na broj 095/4000-234.

Živjela u fekalijama Užas u Zagrebu: Iznajmila joj stan, a onda ju je dočekao kaos Žedni psi TEŽE SE HLADE I ljubimcima je vruće, pomozite im da prežive ljeto Traže dom Čekaju čovjeka koji će im pokazati da postoji bolji život
Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Sigurnost na hrvatskim cestama

A1 izdvaja za Vas

  • Prijatelj:

    I meni je drago, trebamo im pomoci !

  • narcis660:

    Hvala inicijatorima i svim ljudima dobre volje koji su sudjelovali u ovom projektu i napikon napravili dom najboljem prijatelju covijeka ! Placem dok citam,naravno ovaj puta od srece jer volim ta bica neizmjerno i tuga me svaki put obuzima kad ... prikaži još! procitam clanak o mucenju ili izivljavanju na tom jadnom zivotinjom!!!!!