Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Gorica dobila “no kill” azil, novi dom u njemu trenutačno čeka 14 pasa

Sklonište ima 17 bokseva u koje se smještaju po dvije životinje, šetnicu, ambulantu, prostore za karantenu...
16. kolovoza 2017. u 20:54 2 komentara 1120 prikaza
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Napušteni kućni ljubimci u Velikoj Gorici svoj su privremeni dom pronašli u novouređenom skloništu u naselju Jagodno.

Luka Oman u društvu Dana iz Dumovca Intervju: Luka Oman 'Sramota je da još uvijek 30 posto pasa nije mikročipirano'

Na prostoru od 5000 kvadrata napokon je profunkcionirao jedan od rijetkih azila u Hrvatskoj u kojem se životinje nakon proteka određenog vremena ne eutanaziraju.

– Imamo 17 bokseva za pse koji prođu desetodnevnu karantenu i još šest njih u kojima životinje borave kad ih tek pokupimo s ulice. Osim unutarnjeg prostora koji je primjerene veličine za slobodno kretanje pasa, postoji i vanjska šetnica – otkrila nam je Martina Vujnović iz udruge Sigurna kućica.

Oni se za životinje brinu uz pomoć gradske veterinarske službe. Svaki je boks predviđen za dva psa, a u skloništu ih je trenutačno 14, većinom štenaca. U “no kill” azil Grad je uložio pola milijuna kuna. Zasad primaju samo napuštene pse, dok su mačke primorani sterilizirati i pregledati te vratiti na ulicu.

Potencijalni udomitelji četveronožnih ljubimaca za više informacija mogu nazvati sklonište na broj 095/4000-234.

Živjela u fekalijama Užas u Zagrebu: Iznajmila joj stan, a onda ju je dočekao kaos Žedni psi TEŽE SE HLADE I ljubimcima je vruće, pomozite im da prežive ljeto Traže dom Čekaju čovjeka koji će im pokazati da postoji bolji život
Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

  • Prijatelj:

    I meni je drago, trebamo im pomoci !

  • narcis660:

    Hvala inicijatorima i svim ljudima dobre volje koji su sudjelovali u ovom projektu i napikon napravili dom najboljem prijatelju covijeka ! Placem dok citam,naravno ovaj puta od srece jer volim ta bica neizmjerno i tuga me svaki put obuzima kad ... prikaži još! procitam clanak o mucenju ili izivljavanju na tom jadnom zivotinjom!!!!!