Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene

Goran Rukavina: Svaka je pjesma kap glazbenog svemira

Goran Rukavina
Foto: PR FOTO
26.11.2013.
u 09:00

Prva koncertna promocija albuma Promjene G. Rukavine održat će se u četvrtak 28. studenog u kino-klubu Grič.

Goran Rukavina glazbenik je kojeg na glazbenoj sceni ne treba posebno predstavljati: vrsni glazbenik s diplomom Akademije za glazbu i primjenjenu umjetnost u Grazu (kontrabas i bas gitara) svirao je sa čitavim nizom glazbenih sastava i glazbenika (Elvis Stanić Group, Satellite, Tamara Obrovac, Branimir Gazdik Friendly, Zdenka Kovačićek Quartet, HGM Jazz Orchestra Zagreb, Big Band RTV Slovenia, VIP Jazz Festival Big Band Zagreb, Lasse Lindrgen Big band, Big Band Dalmatia, Big Band Bjelovar, Slovenian Philharmonic Orchestra, RTV Slovenia Symphony Orchestra, Edin Karamazov Quartet, Oliver Dragojević, Novi Fosili, Jasna Zlokić, Nina Badrić, Marko Tolja...) i nastupao diljem svijeta.

„Promjene“ su njegov prvi autorski album kojim se, u izdanju zagrebačkog Aquarius Recordsa, predstavlja širokoj publici.

„Promjene“ su, kako im ime govori, nastale iz želje da Rukavina pokaže svu širinu svojeg glazbenog talenta, ali i raznolikih interesa. Od onih strogo jazzerskih i blueserskih, do prijemčivih pop melodija namijenjenih široj publici.

- Smatram da je pop mnogo više od lakih melodija, pojašnjava Rukavina.

A „Promjene?“

- Promjene su stigle, htio ili ne. Vidio sam ih, ćutio i prepoznao, pojašnjava Rukavina koji za sebe kaže da je glazbenik otkako zna za sebe – oduvijek čuje uglazbljene riječi.

- Pjesma je živa. Traži svoj stil, svoj aranžman, svoj puls, traži svoje ljude... svoj svijet. Jedna je, jedina neponovljiva. Kap glazbenoga svemira, kaže glazbenik koji se okružio vrhunskim glazbenicima koji su svojim talentom i kreativnošću obogatili ovaj album čija će se prva koncertna promocija održati u četvrtak 28. studenog u kino-klubu Grič.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije