Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Godinama prosvjeduje zbog smrti kćerkice (5), a sad poklanja građevinski materijal stradalima u potresu

Kako je kazao Pixsellovom fotoretporteru, gubitak kćeri poremetio mu je sve životne planove, a želja mu je pomoći ljudima koji nemaju novca, unatoč vlastitoj životnoj tragediji.
02. kolovoza 2020. u 12:26 4 komentara 6804 prikaza
Zagreb: Otac preminule djevojčice prosvjeduje na Trgu te daruje građevinski materijal
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Životna priča Envera Beke i njegove supruge Emine Bajrić teška je i tužna. Prije četiri godine njihova tada petogodišnja kći Šeherzada otiša je na operaciju u KBC Zagreb i od tad se više nikad nije vratila. Ovaj par ustrajan je u tome da je došlo do greške liječnika i da je to razlog smrti njihove djevojčice. Godinama zbog toga obitelj prosvjeduje tražeći pravdu za Šeherzadu, a Enver od 27. srpnja živi i spava na Trgu bana Jelačića odakle neće, kaže, otići sve dok se ne dozna prava istina. 

Prosvjeduje na glavnom gradskom trgu zbog smrti kćeri na Rebru Apsurd Preminula im je kći (5), sada moraju dokazati da su njeni roditelji

No, pri tom je Beka odlučio učiniti humanu gestu, te građevinski materijal, kojim je namjeravao dograditi svoju kuću, želi pokloniti onima kojima su domovi stradali u potresu i prošlotjednoj poplavi. Kako je kazao Pixsellovom fotoretporteru, gubitak kćeri poremetio mu je sve životne planove, a želja mu je pomoći ljudima koji nemaju novca, unatoč vlastitoj životnoj tragediji

KBC OSijek KBC OSIJEK Obitelj traži odgovore: 'Stavili su u maminu sobu pacijenta s koronavirusom. Ubrzo je umrla'

- Imam kuću u Novom Jelkovcu i htio sam raditi na njoj, ali meni je život sad stao. Tako da meni to više ne treba. Imam crijepa, neka vrata, nešto prozora.. I poklanjam onimia koji su stradali od potresa, jer želim nekome pomoći. Neka mi se slobodno jave ovdje na Trg bana Jelačića, jer tu živim dok ne dobijem pravdu za Šeherzadu. Ako netko nema prijevoza, imam ja kombi, posudit ću mu i neka si odveze. Ail ne mogu ići s njima jer ja odave ne želim otići sve dok ne dobijem pravdu - kaže Beka. 

Njegova kći Šeherzada rodila se u 26. tjednu trudnoće, a zbog hidrocefalusa u glavi je imala pumpicu koja je višak tekućine iz lubanje odvodio u želudac. Pozlilo joj je 2015. godine i počela je povraćati, a sljedeće godine bila je naručena na operaciju glave. No, operacija nije prošlo dobro, pa je djevojčica smještena u intenzivnu njegu i više nikad se nije probudila, ispričali su roditelji novinarima situaciju u više navrata. Uvjereni su da je riječ o slučaju nesavjesnog liječenja jer je, kako kažu, narkoza bila više primjerena tinejdžerki nego djevojčici od samo pet godina. 

Rajko Dujmić
ODLAZAK LEGENDE
Kakav oproštaj od Rajka Dujmića! Naježit ćete se kad ovo vidite
Rješenja za korekciju dioptrije u svakoj životnoj dobi
  • berija:

    Sućut zbog gubitka djeteta ali, kako on zna kakva je narkoza bila, trebala biti, što je uzrok smrti itd, itd?