Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jubilej

Glazbeno učilište Elly Bašić 50. rođendan slavi uz 20 besplatnih koncerata i predavanja

09.02.2015.
u 14:31

U Hrvatskom glazbenom zavodu te dvorani učičišta Elly Bašić tako će se tijekom veljače i ožujka predstaviti klavirski, puhački i gitaristički odjel, odjel za harmoniku te odjel za solo pjevanje

Glazbeno učilište Elly Bašić ove godine slavi 50. godina od svog osnutka. Bogati program obilježavanja uključuje 20 koncerata i predavanja na kojima će sudjelovati sadašnji i nekadašnji učenici škole.

U Hrvatskom glazbenom zavodu te dvorani učičišta Elly Bašić tako će se tijekom veljače i ožujka predstaviti klavirski, puhački i gitaristički odjel, odjel za harmoniku te odjel za solo pjevanje.

Svečani koncert održat će se i u dvorani Lisinki 26.travnja s početkom u 19.30 sati, a 21. svibnja u Saxu će nastupiti solisti i bandovi bišvih učenika.

Cjelokupan raspored koncerata i predavanja potražite ovdje. Ulaz na sve koncerte i ostala događanja je slobodan!

Istaknuta hrvatska glazbena pedagoginja, metodičarka i etnomuzikologinja Elly Bašić (1908. - 1998.) na temelju dugogodišnjih istraživanja na području etnomuzikologije, dječje psihologije, kreativnosti i muzikoterapije te u stalnoj znanstvenoj komunikaciji s drugim umjetničkim i neumjetničkim područjima, utemeljila je Funkcionalnu muzičku pedagogiju i današnje učilište koje nosi njeno ime.

Danas glazbeni vrtić, osnovnu i srednju glazbenu školu u Učilištu Elly Bašić pohađa više od 700 učenika, a o njenim uspjesima tijekom pola stoljeća djelovanja dovoljno govori i činjenica kako su svoje prve note u njoj odsvirali i mnogi etablirani glazbeni umjetnici i pedagozi te stručnjaci raznih profila. Škola je za svoj znanstveno- pedagoški i umjetnički razvoj, 1995. godine dobila Nagradu grada Zagreba.

>> Učenici Glazbenog učilišta Elly Bašić na državnom natjecanju osvojili čak 27 nagrada

>> 'Svako dijete ima pravo na muzičku kulturu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije