Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Glazbeno učilište Elly Bašić 50. rođendan slavi uz 20 besplatnih koncerata i predavanja

U Hrvatskom glazbenom zavodu te dvorani učičišta Elly Bašić tako će se tijekom veljače i ožujka predstaviti klavirski, puhački i gitaristički odjel, odjel za harmoniku te odjel za solo pjevanje
09. veljače 2015. u 14:31 0 komentara 928 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Glazbeno učilište Elly Bašić ove godine slavi 50. godina od svog osnutka. Bogati program obilježavanja uključuje 20 koncerata i predavanja na kojima će sudjelovati sadašnji i nekadašnji učenici škole.

U Hrvatskom glazbenom zavodu te dvorani učičišta Elly Bašić tako će se tijekom veljače i ožujka predstaviti klavirski, puhački i gitaristički odjel, odjel za harmoniku te odjel za solo pjevanje.

Svečani koncert održat će se i u dvorani Lisinki 26.travnja s početkom u 19.30 sati, a 21. svibnja u Saxu će nastupiti solisti i bandovi bišvih učenika.

Cjelokupan raspored koncerata i predavanja potražite ovdje. Ulaz na sve koncerte i ostala događanja je slobodan!

  | Autor :

Istaknuta hrvatska glazbena pedagoginja, metodičarka i etnomuzikologinja Elly Bašić (1908. - 1998.) na temelju dugogodišnjih istraživanja na području etnomuzikologije, dječje psihologije, kreativnosti i muzikoterapije te u stalnoj znanstvenoj komunikaciji s drugim umjetničkim i neumjetničkim područjima, utemeljila je Funkcionalnu muzičku pedagogiju i današnje učilište koje nosi njeno ime.

Danas glazbeni vrtić, osnovnu i srednju glazbenu školu u Učilištu Elly Bašić pohađa više od 700 učenika, a o njenim uspjesima tijekom pola stoljeća djelovanja dovoljno govori i činjenica kako su svoje prve note u njoj odsvirali i mnogi etablirani glazbeni umjetnici i pedagozi te stručnjaci raznih profila. Škola je za svoj znanstveno- pedagoški i umjetnički razvoj, 1995. godine dobila Nagradu grada Zagreba.

   | Autor :

>> Učenici Glazbenog učilišta Elly Bašić na državnom natjecanju osvojili čak 27 nagrada

>> 'Svako dijete ima pravo na muzičku kulturu'

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.