Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojili Beč

Glazbeni osnovnoškolci pokupili pet prvih mjesta

glazbenici
Osnovna glazbena škola Dugo Selo
Autor
Mateja Šobak/VLM
03.08.2012.
u 12:00

Na International music competition Vienna mladi glazbenici iz Dugog Sela bili su jedini predstavnici ne samo svoga grada i županije nego i države.

S čak pet osvojenih prvih mjesta, učenici Osnovne glazbene škole Dugo Selo jednostavno su “pomeli” konkurenciju na nedavno održanom Međunarodnom glazbenom natjecanju u Beču.

Na International music competition Vienna, u organizaciji bečkog Muzičkog konzervatorija Franz Schubert i grada Beča, mladi glazbenici iz Dugog Sela bili su jedini predstavnici ne samo svoga grada i županije nego i države.

I druga i treća mjesta

– Ukupno 55 naših učenika imalo je priliku natjecati se s glazbenicima iz brojnih država svijeta, Austrije, Paragvaja, Grčke, Letonije, Koreje, Kine, Japana, Slovačke, Srbije, Turske, te je to, samo po sebi, vrijedno iskustvo. Osvojena su mjesta, naravno, dodatni plus te smo vrlo ponosni – rekao je profesor Dario Cebić, ravnatelj škole te mentor većini učenika koji su sudjelovali na tom natjecanju.

U kategoriji orkestara, u kojoj se natjecalo ukupno njih sedam, tamburaški orkestar iz Dugog Sela uz pratnju zbora zauzeo je prvo mjesto u folklornoj sekciji, a najbolji su bili i na žičanim glazbalima gdje su prva mjesta osvojili Carlo Antonio Fanizzi (dvije prve nagrade), Martin Čekada te Kristijan Čekada.

– Nismo se “okitili” samo zlatom. Komorni duo naše glazbene škole osvojio je drugo mjesto, kvartet treće, a u solo kategorijama, naša su tri druga mjesta i četiri treća mjesta – ponosno je rekao ravnatelj Cebić.

Osim tog natjecanja djeca iz Osnovne glazbene škole Dugo Selo dobitnici su i brojnih drugih nagrada na gradskim, regionalnim, općinskim i međunarodnim natjecanjima za koja se pripremaju cijele godine.

Slobodne aktivnosti

– Vježbamo gotovo uvijek, međutim, čak ni na natjecanjima ne zaboravljamo zabavu. I vrijeme provedeno u Beču ispunili slobodnim aktivnostima pa su djeca mogla posjetiti, među ostalim, najpoznatiji bečki zabavni park Prater – ispričao nam je Dario Cebić.

Dodao je kako vježbanje ne prestaje ni ljeti jer već u desetom mjesecu mlade glazbenike iz Dugog Sela čeka gostovanje u Francuskoj gdje će održati cjelovečernji koncert.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije