Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka vlade

Gasi se VG Vodoopskrba i spaja sa ZG holdingom?

vodoopskrba
Željko Lukunić/PIXSELL
16.02.2014.
u 12:15

Gubitkom vlastita vodovodnog sustava građani mogu očekivati poskupljenje, mišljenje je i gradonačelnika D. Barišića

Iako zadovoljava sve uvjete i bogata je resursima pitke vode, Velika Gorica gubi svoju vodu, a time i poduzeće VG Vodoopskrbu. Zaključak je to koji se nameće nakon što je Vlada utvrdila nacrt prijedloga Uredbe o uslužnim područjima vodoopskrbnog sustava i definirala 19 područja odakle će se distribuirati voda građanima Hrvatske, a s liste je prekrižena Velika Gorica.

Bude li u konačnici prihvaćena takva odluka, VG Vododopskrba, sudeći po prvim najavama, bez ikakve naknade za infrastrukturu koju su platili sami Velikogoričani, bit će pripojena Holdingu.

"VG Vodoopskrbu Vlada će 'utopiti' u zagrebački prezaduženi Holding"

– VG Vodoopskrbu Vlada će “utopiti” u zagrebački prezaduženi Holding. Dodatno, sva gorička infrastruktura, čija je današnja tržišna vrijednost milijardu kuna, bez ikakve će naknade prijeći u vlasništvo grada Zagreba – poručio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Gubitkom vlastite vode, Velikogoričani mogu očekivati novi namet - poskupljenje računa. Naime, u Zagrebu je cijena vode s odvodnjom i pročišćavanjem 82 posto skuplja u odnosu na cijenu koju su Goričani dosad plaćali, a sudeći po primjeru grijanja, ta će se razlika u cijelosti iskazati na računima koje bi Velikogoričani ubuduće mogli primati.

– Prijedlog je na javnoj raspravi i jasno je da ćemo uložiti prigovor – rekao je gradonačelnik Barišić i najavio poduzimanje svih raspoloživih pravnih radnji u borbi za goričku vodu.

>>Radnici Bandiću: Zašto bi prodao Ljekarne, a spašavaš Imunološki?

>>Barišić Milanoviću: Neće Goričani plaćati svojim novcem tuđe dugove

Komentara 10

BO
Boriso
14:31 16.02.2014.

Ova kukuriku vlast je kriminalna!

SH
Shpangica
19:59 16.02.2014.

Jedan mali korak u životnoj misiji da prodaju naše vode za siću Švicarcima.

SI
sinishazgb
16:13 16.02.2014.

Umjesto nabave auta, mogli ste raspisati natječaj za nabavu MOZGOVA..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije