Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"prijenos vlasti"

FOTO Tajanstvena inicijacija mažoretkinja na Gornjem gradu

'08.11.2012., Zagreb - Inicijacija za novu predvodnicu Zagrebackih mazoretkinja. Centrom grada mazoretkinje su prosetale s upaljenim bakljama, a u Gradskoj skupstini su se sastale s predsjednikom grad
Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'
1/8
10.11.2012.
u 12:00

Procedura se temelji na Cafnštrajhu, staroj zagrebačkoj tradiciji iz Austro-Ugarske

Inicijacija za novu predvodnicu najstroža je tajna zagrebačkih mažoretkinja. Što se događa iza zatvorenih vrata Starogradske vijećnice, samo pod svjetlosti svijeća, nitko ne smije saznati. Prvi se dio njihove inicijacije temelji na Cafnštrajhu, staroj zagrebačkoj tradiciji iz Austro-Ugarske kada su vojnici pri nastupanju novog zapovjednika obilazili centar grada s bakljama.

Predvodnica je najbitnija funkcija u timu, ističu djevojke.

– Bila sam predvodnica četiri godine i to je fantastičan osjećaj, ali i velika odgovornost. Predvodnica je prva djevojka koju svi gledaju. Ako sam ja nesigurna, i one su. Ponosna sam jer smo pod mojim vodstvom uspjele održati Zagrebačke mažoretkinje na samom vrhu – izjavila je bivša predvodnica 21-godišnja Doroteja Kukolja te istaknula kako je postigla svoj vrhunac i sada želi dati priliku nekom drugom da dirigira sastavom tijekom nastupa.

Trud, odgovornost i plesne vještine ključne su kvalitete koje jedna predvodnica mora imati. Svoju je funkciju Doroteja u četvrtak predala 19-godišnjoj Petri Lukši.

– Još nisam svjesna da postajem predvodnica. Mislim da sanjam. Doroteja me savjetovala da uvijek budem prijatelj s curama u timu i da ne dopustim prepirke i svađe. O samoj inicijaciji vam ne smijem ništa reći – ponosna je Petra, koja ipak priznaje kako ju je strah, jer preuzima tim koji je na vrhu Europe.

Komentara 1

DU
Deleted user
17:30 11.11.2012.

@detour: zakaj bi to bil "trash"? Lepe cure u lepim uniformama hodaju sa bakljama po nasem prelijepom Gornjem gradu! Zar bi bilo ljepse da hodaju horde "omladinaca" sa crvenim zastavama i crvenim maramama????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije