Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misteriozni počinitelj

FOTO Nevjerojatno! Netko je s makete Zagreba poskidao križeve sa svih crkvi

Zagreb: Na maketi Zagreba nema križeva
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/13
20.03.2023.
u 15:42

Nije neobično da se na poznatoj maketi Zagreba na početku Cesarčeve uoče oštećenja i dijelovi koji nedostaju, ali da intervencijom nepoznatog "umjetnika" niti jedna crkva u gradu na zvoniku nema križ do sada nije bio slučaj.

Dvadesetak dana dijeli nas od Uskrsa, u tijeku je korizma, no netko se odlučio neslano našaliti i iščupati križeve sa svih crkvi na maketi Zagreba što je primijetio Pixsellov fotoreporter Patrik Macek. 

-Nije neobično da se na poznatoj maketi Zagreba na početku Cesarčeve uoče oštećenja i dijelovi koji nedostaju, ali da intervencijom nepoznatog "umjetnika" niti jedna crkva u gradu na zvoniku nema križ do sada nije bio slučaj. Teško je reći je li ideja bila da se pokažu posljedice potresa koji je, uz dimnjake, najviše oštetio zvonike ili je nečija poruka da križevima tu nije mjesto- napisao je Macek uz svoje fotografije. 

A kako počinitelja ove neobične vandalističke intervencije vjerojatno nikada nećemo otkriti, tko je i zbog čega uklonio križeve, ostat će još jedan u nizu zagrebačkih misterija. 

Ključne riječi

Komentara 9

PA
Pahor
16:38 20.03.2023.

"Muzemo" nastavlja s akcijama🙄

HO
homofobic
16:30 20.03.2023.

Neki "napredni" Progresivac pokazao svijetu da Mozemo i bez krizeva!

OL
olujasviholuja2
17:26 20.03.2023.

Možda smetaju križevi onima za koje kažu , "dobrodošli"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije