Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kišno poslijepodne u zagrebu

FOTO Muke u Buzinu: 'Ulica je pod vodom! Čim krene pljusak moramo strepiti hoće li poplaviti'

Foto: Juraj Ban
1/3
01.07.2023.
u 18:29

Situacija nije ništa ljepša niti kada je suho vrijeme jer je onda, pogotovo u ulici Buzinski prilaz vidljivo oštećenje kolnika, odnosno praktički rupa na rupi

Poplavljene ulice Buzina za tamošnje stanovnike nisu nikakva novost, javlja nam predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Buzin Juraj Ban. Poslao nam je fotografije na kojima se jasno vidi kako su Buzinski prilaz-odvojak i ulica Bani pod vodom nakon kiše koja je ovog poslijepodneva zatekla i metropolu.

Naime, nakon jutrošnjeg relativno stabilnog vremena u Zagrebu, kako je DHMZ najavio, promjenjivo sa sunčanim razdobljima uz tek povremeno malo kiše, poslijepodne su nas sustigli i najavljeni izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjetar je uglavnom slab, a najviša dnevna temperatura zraka je oko 26 stupnjeva Celzijusa.


>>FOTO: Kaos u buzinu nakon kiše

1/3

Iako, prema trenutnim informacijama nije bilo većih šteta kao prije nekoliko dana kada je nevrijeme koje je divljalo metropolom, obilni pljuskovi razotkrili su probleme s oborinskom odvodnjom u Novom Zagrebu. U kratkom vremenu kiša je potopila dvije ulice i što je najgore ovo nije prvi put, govori Ban. 

- Za svake jače kiše, svjedočimo ovim scenama, te su ceste u lošem stanju i čim krene pljusak moramo strepiti hoće li poplaviti - kazao je te nam predočio i fotografije kvarta pod vodom. Kiša je padala svega petnaestak minuta, a opet bila je dovoljna da poplavi jedne od prometnijih ulica u kvartu uz koje se nalaze brojne obiteljske kuće, ali prije svega deseci tvrtki koje svoja sjedišta, skladišta i poslovne prostore imaju u ovom zagrebačkom kvartu.


>>VEZANI ČLANCI: 


Situacija nije ništa ljepša niti kada je suho vrijeme jer je onda, pogotovo u ulici Buzinski prilaz vidljivo oštećenje kolnika, odnosno praktički rupa na rupi.

- Projekt za uređenje tog dijela ulice, u tijeku su izvlaštenja, odnosno imovinsko-pravne procedure, ali to traje i traje i pitamo se više koliko ćemo još kiša i nevremena morati čekati da se konačno ulica uredi - pita se Ban.

Sutra se pak očekuje pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. U noći i rano ujutro još može pasti i malo kiše. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura bit će oko 17, a najviša dnevna oko 29 stupnjeva. 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar SAS
SAS
22:01 01.07.2023.

Stručnjaci projektiraju

ZI
ziva__istina
19:24 01.07.2023.

Opet netko jamio lovu.

WH
WTF hoćeš
19:26 01.07.2023.

Betonizacija, loša odvodnja, ceste u Buzinu koma a koliko novaca je Buzin uprihodovao gradu trebao bi imati smaragdne ceste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije