Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolaps u prometu

FOTO Dio Zagreba bez struje nakon nevremena, ljudi u nevjerici: Ne pamtim ovako nešto. Odjednom je pao mrak

Vjetar napravio veliku štetu Zagrebu
Foto: Foto čitatelja
1/16
19.07.2023.
u 17:19

Zbog nevremena su sve linije različitih gradskih hitnih službi od vatrogasaca do hitne pomoći trenutno zauzete ogromnim brojem poziva. Molimo Zagrepčane da u ovom trenutku zovu samo u slučaju opasnosti za život i krajnje nužde dok se situacija ne stabilizira, poručuju iz Ureda gradonačelnika

Veliko nevrijeme koje je u popodnevnim satima zahvatilo Zagreb izazvalo je prekide u opskrbi električnom energijom. kako doznajemo iz HEP-a, bez struje je dio užeg centra Zagreba, Selska ulica i Dubec te dio okolice Zagreba, a na terenu su sve raspoložive HEP-ove snage koje uklanjaju kvarove. Na mnogim mjestima, grane otpale sa stabala su potrgale tramvajske kablove pa je prekid tramvajskog prometa i dalje u tijeku. Sve raspoložive HEP-ove ekipe su na terenu i saniraju kvarove na opskrbi električnom energijom koje je izazvalo nevrijeme. Bez električne energije trenutno je uži centar Zagreba, Dubec i Selska ulica. Ubrzano se radi na sanaciji s namjerom da se u najskorijem roku opskrba električnom energijom vrati-- poručuju iz HEP-a.

Zbog nevremena su sve linije različitih gradskih hitnih službi od vatrogasaca do hitne pomoći trenutno zauzete ogromnim brojem poziva. Molimo Zagrepčane da u ovom trenutku zovu samo u slučaju opasnosti za život i krajnje nužde dok se situacija ne stabilizira, poručuju iz Ureda gradonačelnika. 

VIDEO Poplavila Savska, zetovci rukama dižu grane s ceste

Brojni prolaznici koje je nevrijeme zateklo u centru šokirani su i u nevjerici gledaju štetu koja je nastala u gradu. Ulice su poplavljene, a semafori ne rade u prometu je kolaps pa mnogi pješke idu doma. 

- Ne pamtim ovako nešto. Odjednom je pao mrak pa smo ostali bez struje i sve je krenulo dok se nismo ni snašli već nam je pred dućanom bio potok vode - kazala nam je prodavačica u centru. 

Šokirani su i konobari koji zbrajaju polomljeni inventar na špici.

- Zateklo je i nas i goste. Znali smo da će biti kiša, ali ovako nešto to još nismo vidjeli. Odnijelo nam je stolce i stolove na terasi i porušilo suncobrane - komentiraju konobari.

Poplavljena savska kod Cibone, vozači ZET-a sami uklanjaju stabla s ceste. Prema prvim snimkama čini se da u nevremenu u Zagrebu ima i ozlijeđenih. 

Turisti iz SAD-a iznenađeni su vremenom, no ne žele da im pokvari dojam odmora. Reporter Večernjeg lista susreo ih je na glavnom kolodvoru, a par iz Illiniosa kazao nam je da ih prizori podsjećaju na scene nakon tornada u Americi.

GALERIJA Otkinuti krovovi, porušena stabla. Pogledajte nevjerojatne scene u Zagrebu i okolici

Vjetar napravio veliku štetu Zagrebu
1/26

Ozren iz Zagreba za vrijeme najjačeg pljuska našao se na biciklu u centru Zagreba kada je nevrijeme iznenada počelo. Kaže da se sve "spustilo" u 10-ak sekundi.

- Kada sam išao od Medveščaka prema Ribnjaku, samo je odjednom počeo jaki vjetar. Drveće se savijalo kao da je od papira, kad sam vidio da prve grane padaju na tlo, brzo sam pobjegao na Kaptol, opisao je trenutak kada je shvatio da je (ne)vrijeme ozbiljno. Jedva je došao do haustora na Kaptolu gdje je otprilike pola sata čekao da se vrijeme smiri dovoljno da nastavi put.

Foto: Ozren

- Dalje sam išao put Savske gdje je bilo najgore. Poplava na cesti, odvodnja ne radi, tramvaji stoje, semafori ne rade, grane po vododvodima i po nogostupu i iščupalo je stablo u parku niže od SC-a, ispričao nam je. 

- Vjetar je bio tako jak da me bacio s bicikla i mogao sam jedino pješice. Baš je opasno bilo, da nisam prolazio uz zgrade bi me odnio, kazao je Ozren koji je ipak, pažljivo i polako, uspio doći do doma usprkos nastojanjima jake oluje da ga u tome spriječi.

VEZANI ČLANCI 

 

Komentara 1

DO
donmito
06:24 20.07.2023.

zašto civlna zaštita nije poslala sms obavijesti? da će biti gadno Slocenci su upozoravali od jučer ujutro. jedino naše TRUTine, krkanluk i lopine ništa. oni uvijek upozoravaju nakon havarije. na žalost, još jedan propali projekt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije