Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wellness na Sveticama

Finska, turska, biosauna, pa malo hidromasaže... Nude kraljevski tretman

Foto: Goran Stanzil/PIXSELL
1/5
22.08.2017.
u 17:18

Novih je 350 kvadrata oaze za opuštanje pod ingerencijom gradske ustanove Upravljanje sportskim objektima

Nakon što je lani, uz više od sedam godina čekanja, dovršena gradnja velikog kompleksa bazena na Sveticama, jučer je ondje otvoren i novi wellness-centar na 350 kvadrata.

U inspekciju je rano ujutro stigao i gradonačelnik Milan Bandić, a i Zagrepčani su već pohitali isprobati novi sadržaj. Termini za uživanje u sauni, masaži i posebnim bazenima počeli su se popunjavati pa je najbolje rezervirati ih na vrijeme.

Vrt za hlađenje

– Zasad nije velika gužva, osjeti se da su ljudi još na godišnjem, ali očekujemo da će od rujna sve biti puno. Za korisnike wellnessa brine se osam zaposlenih – kazala je Blaža Gašpić Lojen, koordinatorica objekta Svetice. U opremanje centra uloženo je 180 tisuća kuna, a pod ingerencijom je gradske ustanove Upravljanje sportskim objektima.

– Naš je bazenski kompleks sam po sebi atraktivan, kao i cijeli Maksimir, a ova će oaza samo upotpuniti priču. Formirali smo umjerenu cijenu usluga, što će omogućiti da wellness-centar koristi šira populacija – rekao je ravnatelj ustanove Marinko Tomić.

Minimalnih sat vremena saune stoji 60 kuna, dok studenti, umirovljenici i osobe s invaliditetom plaćaju 15 manje. Može se i birati između finske, turske i biosaune, koje se razlikuju po postotku vlage i temperaturi.

– Poznato je da se nakon sauna treba rashladiti, pa osim tuševima raspolažemo i hladnim malim bazenom – dodala je Adriana Nozak, voditeljica wellnessa, koji će u tjednu raditi od 8 do 22, a vikendom od 10 do 23 sata. Posebnost je i wellness vrt koji zimi služi za hlađenje između dva tretmana sauna, a ljeti je, kako su ga nazvali, “oaza mira” za opuštanje. Ondje je i soba za odmor, gdje posjetitelje očekuje svježe sezonsko voće, ugodna glazba i čajevi za detoksikaciju.

Cijeli prostor za 1100 kn

Na raspolaganju je i hidromasažni bazen u koji su postavili četiri mlaznice, a može se koristiti u ležećem i sjedećem položaju. Korisnike masiraju i za to obučeni maseri; sportska varijanta u trajanju od jedan sat 180 je kuna, relaksirajuće masaže 120, a 30 minuta anticelulitne platit ćete 100 kuna.

Imaju i posebne programe vikendom, poput romantičnog paketa za par za 500 kuna ili kraljevskog paketa za dvoje za 1000 kuna, koji uključuje četiri sata boravka u wellnessu i masaže cijelog tijela od 60 minuta. Može se zakupiti i cijeli centar, i to za 1100 kuna po satu, što je najskuplje u ponudi. Cijene usluga poprilično se razlikuju, pa je, primjerice, klasična masaža cijelog tijela 120 kuna, dok je u zagrebačkim salonima prosjek 200, a minuta solarija od pet kuna jednaka je ostaloj ponudi u gradu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije