Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne propustite

Filmski hitovi Agent Krtica i Ljubav oko svijeta na vikend repertoraru Dokukina KIC

Foto: Dokukino KIC arhiva
1/2
17.10.2021.
u 09:00

Agent Krtica neobični je dokumentarac koji je svoju premijeru imao na filmskom festivalu Sundance, bio u užem izboru za Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film

Ovoga tjedna na vikend programu Dokukina KIC su dva zanimljiva dokumentarna naslova koja ne prestaju osvajati nagrade i kritičke hvalospjeve: neponovljivi Agent Krtica čileanske dokumentaristice Maite Alberdi i dokuhit kakvog Hrvatska dugo nije vidjela, Ljubav oko svijeta para Rostuhar.

Agent Krtica neobični je dokumentarac koji je svoju premijeru imao na filmskom festivalu Sundance, bio u užem izboru za Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film i nakon toga proputovao svijet kao “najtopliji špijunski film ikada snimljen”, da se oslonimo na riječi kritičara Erica Kohna za IndieWire. Kada se obitelj žene koja boravi u domu za umirovljenike zabrine za dobrobit, privatni istražitelj angažira Sergia da se prijavi kao novi štićenik doma i pokuša (raz)otkriti istinu. Osim nove tehnologije, Sergio mora naučiti nositi se i s posve novim situacijama; može li zadržati emocionalnu distancu od drugih, koja je potrebna da bi uvjerljivo odradio ulogu krtice? Film možete pogledati danas u 21 sat.

Dokumentarno ostvarenje poznatog putopisca Davora Rostuhara i njegove supruge Anđele Rostuhar ne prestaje puniti kino-dvorane diljem Hrvatske još od ljetne turneje. Ljubav oko svijeta film je zamamne vizualne poetike u kojem se putovanje isprepliće s ljubavi – ljubavi prema prirodi, različitim kulturama i bogatstvu ekspresija i emocija. Dobitnik nagrada publike na ZagrebDoxu i Danima hrvatskog filma bez tabua iscrtava  geografski, ekonomski i politički krajolik međuljudskih odnosa, nikada ne zanemarujući snagu individualca. Dokumentarac uhvatite danas u 19 sati.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije