Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorena izložba

Felixove karikature tradicija su Večernjaka

Felix
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/16
19.05.2015.
u 21:45

Dobra karikatura je svevremenska, ima poruku, i duhovita je – objasnio je Srećko Puntarić na otvorenju izložbe

Već 40 godina obogaćuje karikaturističku scenu, a 20 godina čitatelji Večernjeg lista ne mogu zamisliti zadnju stranicu bez njegove karikature.

Srećko Puntarić - Felix povodom dvije velike obljetnice u karijeri danas je otvorio izložbu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a proslavio je pritom i 63. rođendan.

– Dobra karikatura je svevremenska, ima poruku, nosi filozofiju i duhovita je – objasnio je Srećko Puntarić te rekao kako su mu najdraži oni radovi koji ga nasmiju kada već zaboravi na njih.

To je, kaže, dokaz da je kvalitetno razmišljao što ga motivira za rad.

– Na malom prostoru uz malo riječi kaže puno o našoj svakodnevici, to je njegovo umijeće – objasnio je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista, te napomenuo da je Felix, unatoč svim promjenama u novinama - tradicija koju čitatelji vole.

– Uz Felixa sam odrastao i naučio što je karikatura. Kada si mlađi misliš da je to crtež, tek kasnije shvatiš poruku - rekao je student Josip Bolkovac na izložbi koja traje do 6. lipnja.

Foto: Anto Magzan/Pixsell

Frano Dulibić (teoretičar karikatura), Srećko Puntarić, Dražen Klarić (glavni urednik Večernjeg lista) i Davor Trgovičević (predsjednik Hrvatskog društva karikaturista) (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)

>> Srećko Puntarić: Kao stari rašljar umjesto vode tražim ljudsku glupost i naši političari su mi jako inspirativni

>> Da političari hodaju, imali bi drugačiju sliku o Hrvatskoj

Komentara 6

IV
ivan.vidaspunta
06:11 20.05.2015.

ma nema mu ga ravnom.

Avatar New_Fukasaky
New_Fukasaky
23:41 19.05.2015.

Ni do gležnja Ici Voljevici. Ili Oti Reisingeru.

Avatar Daruvar_
Daruvar_
22:13 19.05.2015.

Kada Puntarić ismijao Tuđmanovo dijeljenje ordenja šakom i kapom, onda je morao odstupiti jedan od Večernjakovih urednika jer je Puntarić bio prevažan da bi ga se tek tako odrekli. Bilo je to u oba Tuđmanove strahovlade kada je Večernjak bio HDZ-ov bilten.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije