Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

F16 slijeće u centar Fašničke Republike

Ključeve grada fašnički će likovi od Beljaka preuzeti na središnjem trgu, gdje će se ovoga i idućega vikenda odvijati glavni dio programa, ali zabave će biti i na drugim lokacijama
22. veljače 2019. u 10:21 5 komentara 831 prikaza
Fašnik
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Već na ulazu u grad toranj od “cigli” najavljuje temu na koju će se sljedeća dva tjedna na 193. Samoborskom fašniku “noriti”. Spomenik radu ide uz ovogodišnji moto “Posel se deli na fašničkoj baušteli” i tek je dio scenografije u gradu koji večeras postaje državica. Dekoracije i karikature Slobodne Fašničke Republike na tajnoj su lokaciji izrađivali Ivica Jambrešić i Nikola Plečko, poznat i kao Nik Titanik, a u odajama Princa Fašnika gradio se i avion F16. Težak je oko 400 kilograma i dug 10 metara, a može se i rasklopiti, ističe Sraka, kako bi dosegao veličinu prave F16-ice.

Pogledajte video Bili smo u kultnoj slastičarnici Princess, evo kako nastaju najukusnije krafne

Teško naoružanje

– Danas će sletjeti na glavni samoborski trg, gdje će se svi moći u njemu fotografirati. Princ je svladal upravljanje. Ak’ može Bandić bager, zakaj ne bi Princ vozil avion – kaže Sraka, koju već nekoliko desetljeća glumi Đurđica Pleše Vujica. Avion je Princ, odnosno Darko Kupres, opremio i “teškim naoružanjem”, tablom špeka, šunkom i demižonkama, a u njemu će se u centar Samobora dovesti i Fiškal i Sudec, odnosno Mislav Maroević i Zlatko Vrbančić. Aktualne političke situacije toj su ekipi najdraža inspiracija, a u zbijanju šala ne štede ni svog gradonačelnika Krešu Beljaka. Karikatura na kojoj on leži u tačkama s kesicom eura u krilu stoji i na zgradi gradske uprave.

Fašnik za pamćenje uz super ideje iz NKD-a PROMO Fašnik za pamćenje uz super ideje iz NKD-a

Bauštelska utrka

Ključeve grada fašnički će likovi od Beljaka preuzeti na središnjem trgu, gdje će se ovoga i idućega vikenda odvijati glavni dio programa, ali zabave će biti i na drugim lokacijama. Klinci će uz predstave i radionice uživati na Trgu Matice Hrvatske, dok je prostor kod pošte rezerviran za Etnocest, tabore samoborskih mjesnih odbora, a klizat će se moći u bivšoj vojarni Taborec. Organiziraju se i Fašnički triatlon te Bauštelska utrka, u sklopu koje će se voziti bager-igračka žmirećki. Svakoga dana nagrađivat će se najbolje maske, a novost je fašnička patrola koja će ih birati među pukom. Turistička zajednica priprema i niz besplatnih koncerata. Večeras u 20 sati nastupa Mladen Grdović, sutra su Neno Belan i Fiumens, a u nedjelju Gazde.

>>Samoborski fašnik

Zagreb: U KB Dubrava svečano predana donacija višeslojnog CT uređjaja
Dragan Primorac
Svi pozitivni nisu i infektivni, golema je razlika među pozitivnim nalazima
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  Volim teško naoružanje !

 • dopizdilomi:

  Bolje i takav nego nikakav. Ovaj je bar nabavljen po dobroj cijeni.

 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  Ima li F16 neki radio?.... ili bar radijski navođene rakete?....bitno za privlačenje gradonačelnikove oažnje je.... riječ radio...... 😁