Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
on tako kaže

Evo zašto će radnici Holdinga opet morati mjeriti kvadrate

holding
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
19.06.2015.
u 13:30

Gradonačelnik Milan Bandić u pismu isprike građanima objašnjava da iz objektivnih razloga nije mogao spriječiti pogrešku

Ovih je dana na adrese građana gradonačelnik Milan Bandić odaslao pisma isprike zbog ispostavljenih računa za obračun komunalne naknade. U pismu objašnjava da je u obračunu počinjena greška, ističući da su iznosi na uplatnicama pogrešni i uglavnom viši u odnosu na legaliziranu površinu.

Pismom se ispričao i iskoristio priliku da još jednom istakne kako se taj propust dogodio samo zato što je on bio spriječen obnašati svoju dužnost.

“Ispričavam vam se zbog pogreške koju iz objektivnih razloga nisam mogao spriječiti...”, piše Bandić.

U recima u kojima briše odgovornost sa sebe, gradonačelnik između redaka provlači i znatno važniju stvar koju nije spominjao kada je najavljivao ta pisma. Naime, obavijestio ih je da će ih dodatno posjetiti zaposlenici Holdinga kako bi izmjerili površine koje su legalizirane i tako utvrdili točne podatke o obvezniku plaćanja komunalne naknade. Drugim riječima – djelatnici ponovno obilaze teren.

I dok je Bandić kao jedan od razloga smjenjivanja Holdingove uprave naveo činjenicu da su dopustili pogrešnu naplatu, iako su u Holdingu upute naplate imali još od listopada lani po nalogu Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada bez kojeg se ništa nije ni moglo poduzeti, sada obavještava građane da će im Holding opet mjeriti kvadraturu stambenog prostora.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

– Holdingovi djelatnici nemaju zašto “posjećivati ljude” jer je to, u konačnici, protuzakonito, a pogotovo ne zato što su to već jednom mjerili – rekao je Tomislav Stojak (HNS).

– U pismu sam naveo šest točaka za čiju će realizaciju trebati 12,5 milijuna kuna, ali kakav bih ja gradonačelnik bio da nemam pričuvu za takve stvari – odgovorio je na prozivanje Bandić. Poručio je građanima da će im GSKS dostavljati uplatnice za komunalnu naknadu prema iznosima prije legalizacije, a naplata će početi tek kada se pogreška ispravi.

– Iznose koje ste dosad podmirili na osnovi pogrešno dostavljenih uplatnica uračunat ćemo u obvezu iz budućeg razdoblja koja će se početi obračunavati od dana izmjere površine objekata – kazao je Bandić.

Komentara 11

VL
vlatx
22:28 19.06.2015.

Meni nikako nije jasno kakve si je to direktore podružnica stavio kada svako malo mora slati pisma isprike i ispravljati tuđe greške? Kaže da radi 24 sata na dan, da je pravi gradonačelnik i da zna što radi odradio bi svoje osmosatno radno vrijeme a direktori podružnica bi mu bili vrhunski menađeri a ne rođaci i poznanici. Stalno najavljuje smjene direktora ali one se rade samo radi rješavanja nepodobnih a ne postavljanjem sposobnijih. Političke igre bez granica. Svakim danom i svakom odlukom koju donosi sve mi se više čini da on pomalo gubi konce i da je vrijeme za smjenu. Samo tko je dostojan ovog izazova?

Avatar Idler 3
Idler 3
23:02 19.06.2015.

Isprika se more uputit sam onima koji su zadnjih godinu dana uselili u nove stanove mada bi se i o tom dalo raspravljat. Ak je isprika upućena nekom u stanu starom deset il dvajst let postavlja se sasma drugo pitanje o Bilanu i njegvim isprikama !!!

GE
geler203
09:30 20.06.2015.

Naravno ponovo, kao da on prije nije bio šef. Za ponovo treba i više ljudi. Pa malo ugovora o radu na određeneo. Pa malo veza za nečije sinove, neka djeca zarade bar preko ljeta dok ih ne uhljebi na zimu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije