Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studio smijeha

Evo vam mikrofon i nasmijte nas do suza

10.11.09.2015., Zagreb, caffe bar Zabac - Stand up projekt, Veceri otvorenog mikrofona u organizaciji Studijo Smijeha. Marina Orsag. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
12.11.2015.
u 12:30

Klub komičara traži nove zvijezde stand-up scene, prva večer otvorenog mikrofona održana je u Žapcu, a "audicije" se nastavljaju 16. studenog

Poduzetnik je, suprug i otac troje djece, no kad iziđe na pozornicu, onda je stand-up komičar koji zabavlja posjetitelje Studija smijeha.

Saša Turković od rujna je dio stalne postave ovog zagrebačkog kluba u Vlaškoj, a ekipi se pridružio nakon što je više od godinu dana nastupao na večerima otvorenog mikrofona, gdje svoj talent mogu iskušati komičari amateri.

Inspiracija i kredit

– Na prvi sam se nastup odlučio iz znatiželje, ali sam se odmah zaljubio u stand-up komediju i osjećaj koji se javi kada zabaviš publiku – kaže 41-godišnji Zagrepčanin koji inspiraciju crpi iz svakodnevnog života, pa tako publiku oduševljava pričama o ljetovanju s obitelji, kreditu, poslu...

S obzirom na to da je Turković prvi koji se nakon četiri godine pridružio stalnoj postavi komičara, Studio smijeha odlučio je organizirati večeri otvorenog mikrofona po kvartovima u Zagrebu kako bi privukao još novih snaga.

– Dosad se večer otvorenog mikrofona organizirala u Studiju smijeha, u Vlaškoj 92, a sada smo se odlučili približiti ljudima i doći u njihov kvart – objašnjava voditeljica projekta Marina Orsag. Dodaje kako je stand-up komedija sve popularnija u Hrvatskoj, stoga ima sve više gaža za koje su potrebni i novi izvođači.

Stižu u Samobor i Zaprešić

Svih 11 komičara u Studiju smijeha karijeru je započelo nakon brojnih nastupa na večerima otvorenog mikrofona, a da će krenuti njihovim stopama, nada se i osmero amatera koji su nastupili u Žapcu na Savi, gdje je bila prva večer otvorenog mikrofona izvan Studija.

– Prvi sam put nastupio jer sam vidio da natjecatelji dobivaju besplatno piće, no stand-up mi se svidio odmah nakon premijernog smijeha publike – kaže Josip Vrban, koji je već često za mikrofonom. Svi ostali koji žele saznati imaju li talenta za stand-up, mogu to učiniti već 16. studenog u caffe baru Gradna u Samoboru. Prije povratka u Zagreb je i nastup u Zaprešiću, a detaljan raspored može se pronaći na Facebook stranici Studija smijeha.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije