Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prodaja nekretnina

Evo kakve 'čarolije' spremaju sa starom državnom vilom

vila nazorova
Foto: Thinkstock
1/4
26.02.2016.
u 09:00

Velik je interes za 16 nekretnina u Zagrebu i županiji koje su na DUUDI-jevoj listi 100 projekata. Stigle su i ponude koje predviđaju gradnju hotela, farme puževa i vodenog parka, ali i ideja da Vjesnik bude – modni neboder

Plan premijera Tihomira Oreškovića da oživljavanjem mrtvog kapitala prikupi novac za državu djelomično se odnosi i na nekretnine koje se nalaze na području Zagreba i Zagrebačke županije.

Narodni vladari i kraljevi

Ukupno je 16 objekata na tom području koji su lani uvršteni u popis 100 projekata koji je izradio Državni ured za upravljanje državnom imovinom. Za sve njih postoji poveći interes, i to za gradnju različitih sportskih i rekreacijskih centara, obrazovnih ustanova, hotela, muzeja...

U Zagrebu i županiji je 16 objekata s popisa 100 državnih nekretnina za koje postoji interes da se prenamijene u sportske centre, škole, hotele, muzeje...

Tvrtka koja traži prostor za osnivanje centra za darovitu djecu javila se za gotovo sve u ponudi, a za tri lokacije u Zagrebu, gdje je država vlasnik objekata – na uglu Basaričekove i Demetrove, u Nazorovoj 72 i u Slavujevcu u Šestinama – stigao je plan za useljenje muzeja.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Tako se planira osnivanje muzeja hrvatskih narodnih vladara i kraljeva te muzeja magije i vještičje kuće. Za te su lokacije stigle ponude i za moguće preuređenje u hotel ili kreativni umjetničko-produkcijski centar, a za prostor su zainteresirane i neke visoke škole koje bi se onamo mogle useliti. Na raspolaganju je i velik dio Vjesnika, za čiji se je prostor javilo 11 interesenata. Ondje bi se, primjerice, smjestile neke udruge građana, a postoji i ideja da to postane modni neboder ili mjesto za plesače i umjetnike.

Škole i vrtići

Stariji Zagrepčani sjećaju se i streljane u Gornjem Vrapču, a za taj je prostor stiglo 10 ponuda. Među njima postoji ideja jednog ponuđača da napravi centar za streljanu i borilačke vještine. Za državno zemljište u Donjoj Bistri stiglo je pak devet ponuda, a gradili bi se, primjerice, i konjički ili edukacijski centar.

Za obrazovne svrhe javili su se i interesenti za zemljište u stenjevačkoj Prigornici, a za iste svrhe postoji i zanimanje za Vrbje u Vrapču. Za Sarajevsku ulicu, gdje je zemljište MORH-a, došle su ideje ponuđača o gradnji centra za streljanu i borilačke vještine, studentskog doma, ragbijaškog kluba i farme puževa.

U Dugom Selu, pak, gradit će se kargo-centar. Za zemljište u Zaprešiću postoje četiri ponude, a među njima je i Grad, koji traži da mu se zemljište daruje. Isto traži i Grad Velika Gorica za zemljište Šiljakovine, gdje bi se sagradio vrtić, a plan je ponuđača ondje još napraviti i centar za udomljenje životinja, konjički centar... Na zemljištu u Bregani gradio bi se vodeni park, bazeni, APIS IT bi prostor u Deanovcu, a na Rimu iskazan je interes za gradnju francusko-njemačke međunarodne škole.

Komentara 1

DU
Deleted user
16:53 26.02.2016.

Ma dirljivo i divno. Zainteresirani su svakako bliski suradnici-prijatelji-kumovi osoba na određenim položajima i svakako će navedene objekte i zemljišta platiti svojim nobvcem i po tržišnoj vrijednosti, zar ne? i Porezna uprava će vrijednost procijeniti po stvarnoj tržišnoj vrijednosti irijednosti i naplatiti porez na promet nekretninama? I svi su živjeli sretno još puno, puno, puno...dana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije