Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kulturni centar travno

Evergreeni i hitovi filmske glazbe odjekivat će s platoa slavne Mamutice, nastupaju Zagrebački solisti

Zagreb: Koncertom Zagrebačkih solista na Zrinjevcu obilježen prvi dan jeseni
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
19.05.2023.
u 18:04

Najoriginalnija fotografija s tog događaja bit će nagrađena s dvije ulaznice za kazališnu predstavu koja će igrati na jesen

"Noćas", "Hvala ti srce" i "Ta tvoja ruka mala" samo su neki od evergreena koje će uz hitove filmske glazbe, poput teme iz filma Schindlerova lista, sutra u podne, na platou slavne zgrade Mamutice, izvesti Zagrebački solisti. 

Kulturni centar Travno tom će prilikom, s dvije ulaznice za kazališnu predstavu koja će igrati na jesen, nagraditi najoriginalniju fotografiju. U konkurenciju možete poslati najviše dvije fotografije, s potpisom, odnosno imenom i prezimenom, emailom te brojem telefona, a poslati ih možete najkasnije do petka 26. svibnja na e-mail: vedrana@kuctravno.hr. 

Ansambl Zagrebačkih solista osnovan je prije točno sedam desetljeća, u okviru Radio Zagreba te pod umjetničkim vodstvom slavnog violočelista Antonija Janigra, a kojeg su kasnije naslijedili znameniti koncertmajstori, poput Dragutina Hrdjoka, Tonka Ninića, Anđelka Krpana i Borivoja Martinića-Jerčića. Umjetnička palica, već više od desetljeća, u rukama je violinista Sretena Krstića, a Zagrebački su solisti do danas održali gotovo 4000 koncerata, na najprestižnijim svjetskim pozornicama, poput one u njujorškom Carnegie Hallu te Opera House-u u Sydneyu. Snimili su više od 70 nosača zvuka, a njihov repertoar uključuju barokna, klasicistička, romantička, ali i djela suvremene glazbe, s posebnom pažnjom usmjerenom na aktualizaciju ranijih, ali i predstavljanje mlađih generacija hrvatskih skladatelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije