Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gay u Gajevoj

Elegantni zaštitar i transvestit u roza haljinici dočekivali goste

Red Line klub
VL
03.04.2011.
u 23:15

Prva večer skupo uređenog kluba smještenog u podrumu trebala je biti tematska zabava na Seks i grad

Novi zagrebački klub Red Line, namijenjen pripadnicima LGBT-populacije (lezbijke, gay, biseksualne i transrodne/transseksualne osobe) otvoren je u petak u Gajevoj ulici, a “ceremonija” otvaranja asocirala je na staru narodnu: “Prvi se mačići u vodu bacaju”. Stoga su i prve reakcije bile “mlake”.

Premalena garderoba

– Pristojan mainstream klub s velikim prostornim potencijalom... No glazba bi mogla biti inventivnija - zaključio je na otvaranju Srđan, kolumnist portala Queer.hr.

Do najsitnijih detalja uređen prostor smješten je u podrumu, ali na otvorenju još je mirisalo na netom dovršene radove, što je rezultat želje vlasnika kluba (suvlasništvo neimenovanog austrijskog poduzetnika i bivše pjevačice Ankice Demirović) da se klub otvori baš 1. travnja. Nakon početnog razgledavanja, jedan je posjetitelj koji je želio ostati anoniman (diskreciju, inače, osigurava i sam klub zabranom fotografiranja) primijetio što mogla biti najveća mana kluba, izuzev premalog prostora za garderobu.

– Staklenim vratima nije mjesto ni u jednoj ‘birtiji’ – ustvrdio je, misleći na pokretna vrata na ulazu u prostoriju za pušače, u koja će, dodao je, kad-tad netko “uletjeti”.

Uživanje u slobodi

Na ulazu u klub goste je prvo dočekao zaštitar u crnom elegantnom odijelu, a pri dnu stepenica hostese i tek jedan transvestit u ružičastoj haljini sa šljokicama dijeleći šampanjac. Podsjetio je time kako je na otvaranju “dress code” trebao biti seksepilni glamur na temu serije “Seks i grad”. Umjesto Carrie ili Samanthe, početkom večeri moglo se vidjeti tek raznih “Lady Gaga outfita”. Kako je večer odmicala, poluprazan klub počeo se puniti. No mnogi su se još osjećali očito nesigurno. Naime, do ponoći poljubio se tek jedan gay par, uživajući u slobodi koju im klub garantira.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar billybull
billybull
03:18 04.04.2011.

i uostalom, clanak je poziv na linc...zamislite hrpu navijaca ili slicnih koja se opija na ribnjaku, i oko pola noci ili kasnije vise ne zna kaj bi sad...i neko bu reko: idemo u gajevu mlatiti pedere...kaj mislite kaj buju mu odgovorili? ne idemo? satro....

Avatar commentator
commentator
05:20 04.04.2011.

Dobro je da postoje ta mjesta, da se zna gdje idu (tko su) takvi. Neš ti \"zabranjeno fotografiranje unutra, uvijek ih možeš \"obilježiti\" vani.

Avatar billybull
billybull
03:11 04.04.2011.

admine, zbaniraj tu jasminku zbog vrijedanja pedera...naime, koristi rijeci poput queer ili gay, koje su izuzetno pogrdne...ok, koristi i latinske nespretne slozenice tipa homosexual ili transsexual koje su samo strane rijeci za osobe koje mi u hrvatskoj nazivamo hrvatskim nazivom \"peder\"...hmmm...i peder zvuci pogrdno? a kaj cemo kad zivimo u zemlji jake rimokatolicke tradicije gdje tako nesto i ne moze biti drugacije nego pogrdno...slicno je i s hrvatskim nazivom \"kopile\" koji se pokusava ublaziti vrlo nespretnom slozenicom \"vanbracno dijete\"...a sad malo o clanku...dakle, u zagrebu je u gajevoj (ha-ha, fakat prava lokacija) otvoren pederski nocni klub....sreca sto smo zemlja koja zivi u blagostanju s vrlo stabilnom vladom i nepotkupljivim sudstvom i policijom pa si mozemo priustiti da je to vijest za vecernji list...evo, ja zivim u americi, u srcu juga (juzna karolina) i iako znam da i u mom gradu vjerovatno postoje mjesta gdje se skupljaju ovdasnji pederi niti u kom slucaju vijest o tome ne bi mogla biti objavljena u dnevnim novinama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije