Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Eko priča živi se na pročistaču!

Dan planeta Zemlje u Zagrebačkim otpadnim vodama
Foto: Promo
1/7
25.04.2018.
u 07:00

Održan 13. Dan planeta Zemlje u Zagrebačkim otpadnim vodama

Centralni pročistač otpadnih voda grada Zagreba jučer je bio prava eko meka za 600-tinjak učenika osnovnih škola koji su sudjelovali na 13 po redu proslavi Dana planeta zemlja.

Učenici su sudjelovali svojim likovnim i literarnim radovima na izložbi koja je organizirana u sklopu proslave, dok su nagrađeni najbolji. U ime gradonačelnika grada Zagreba, djecu ali i mnogobrojne posjetitelje na pročistaču je pozdravila docentica Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Bandića koja je istaknula važnost uređaja i očuvanja okoline.

Foto: Promo

Nakon službenog dijela programa, djeca su sadila voćke u eko voćnjaku s maskotama Šljunčicom i Zovkom, sudjelovali su u obilasku pročistača vlakićima, učili su voziti jedrilice, te su uz besplatni ručak mogli koristiti sve sportske terene pročistača na Žitnjaku na kojemu im je priređeno još mnoštvo igraonica i iznenađenja.

Time je još jednom dat značaj važnosti ekologije u današnjem društvu te zaštiti naših voda koje su prije izgradnje pročistača bile kud i kamo zagađenije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije