Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Heroj ulice

Džeparcem u kvartu organizirali festival

Urban Črnomerec
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/3
14.06.2015.
u 18:00

Mladi iz udruge Urban Črnomerec organizirali prvi FirtlFest, koji je započeo u petak i trajat će preko vikenda

Školsko igralište uz OŠ Ivana Cankara oduvijek je okupljalište mladih stanovnika Črnomerca, no jučer je postalo poprište urbane kulture.

Članovi udruge Urban Črnomerec tako su uz popularno zvanu “Cankaricu” okupili grafitere, DJ-e, izradili pozornicu od paleta, a u sljedeća dva dana organizirat će edukativne i kreativne radionice, košarkaški i nogometni turnir te natjecanje u igranju zaboravljenih igara, a sve to na prvom FirtlFestu.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Želeći poboljšati sliku kvarta, u kojem je nedostajalo sadržaja za mlade, odlučili su se prije godinu dana okupiti u udrugu koja će osmišljavati projekte namijenjene njima. A FirtlFest prvi je njihov provedeni projekt.

– Oronule zidove zgrada uz igralište uljepšat ćemo u sklopu “graffiti jama”, a bit će na igralištu i sajam udruga, moći će se jahati poni, prisjetit ćemo se starih zanata, pa će posjetitelji moći vidjeti kako izgleda filcanje vune i heklanje. Postavit ćemo i izložbu “Povijesni kutak Črnomerca” u sklopu koje će se vidjeti kako je kvart izgledao nekad, a nastupat će i demo-bendovi – kažu Luka Tomšić (20) i Lorena Sopić (21), predstavnici udruge, koja broji dvadesetak članova.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Ovi mladi ljudi odlučili su aktivno sudjelovati u promjenama u svojoj četvrti, pa ih je Večernji list odlučio istaknuti kao sljedeće heroje ulice. Festival su financirali sami, uglavnom džeparcem od studentskih poslova i iz obiteljskih kasa. A planiraju već i nove projekte, pa slažu studio u kojem će za mlade rizičnog ponašanja organizirati glazbenu terapiju.

Fill out my online form.

Komentara 1

Avatar rothmans
rothmans
14:14 29.06.2015.

palac gore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije