Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplave

Dva tjedna nakon potonuća pronašli brodicu “Sim pa tam”

ivan plevnik
Slavko Midžor/PIXSELL
04.10.2010.
u 18:44

Čamac je pronašao jedan prolaznik samo nekoliko stotina metara nizvodno od Savskog mosta.

Ove nedjelje, točno dva tjedna nakon što su, kako kaže Ivan Plevnik, specijalci potopili njegov brod, jedan je prolaznik pronašao 12 metara dugi čamac. Nakon što je šetač dojavio Plevniku da je pronašao brodicu, presretni je vlasnik odmah cijeli slučaj prijavio policiji i Lučkoj kapetaniji. No, nakon što je doznao da izvlačenje sam mora platiti, sreća se brzo pretvorila u očaj.

Mora platiti izvlačenje

Brodica znakovitog imena “Sim pa tam” nije daleko stigla. Samo nekoliko stotina metara nizvodno od Savskog mosta čekala je svoga tvorca koji je uložio stotine sati rada u izradu plovila, prevrnuta i u potpunosti uništena.

Pravi šok Plevnik je doživio nakon što je nakon uviđaja dobio rješenje od Lučke kapetanije. Brod u vlastitom trošku mora izvući iz rijeke, što će ga kaže, stajati nekoliko tisuća eura. Predstavnik Lučke kapetanije, koji je iz Siska došao na uviđaj, pokušao je objasniti zašto Plevnik unatoč tome što tvrdi da nije kriv za potonuće broda – mora “keširati” za izvlačenje broda.

– To vam je kao da skršite auto. Policija i u takvim slučajevima neće vozilo odvesti, već sami morate organizirati prijevoz i vozilo ukloniti s ceste – rekao je predstavnik iz Siska.

Plevnik, zaljubljenik u rijeku Savu i vlasnik “Brazila”, bio je shrvan nakon što je dobio nalog za vađenje broda, koji na suho mora iznijeti, kaže, u roku od 30 dana. Dobro raspoloženi “Savski Vuk” nije htio polemizirati s policajcima, iako smatra da su upravo specijalci iz Lučkog odgovorni za potapanje njegova broda, šestog po redu, na kojem su se vozili mnogi poznati i dobro se zabavljali uz roštilj i pjesme.

Krivi specijalci?

Podsjetimo, 19. rujna, za najvećih poplava u Zagrebu, na poziv građana specijalna je policija u spektakularnoj akciji spašavanja helikopterom izvukla Plevnika s broda koji je netom potonuo.

Plevnik je i u policijskoj postaji, gdje je završio nakon spašavanja, ustvrdio da je upravo helikopterska akcija kriva za potonuće.

Tvrdi da ne bi potonuo da policija nije posredovala. Misli da nije prijetila opasnost za njega, kako su pretpostavili građani koji su ga uočili na brodici i to dojavili policiji.

Komentara 15

DU
Deleted user
20:55 04.10.2010.

banijash kad odgonetneš, što helikopter podiže i drži u zraku, potisak ili uzgon, možda te prosvijetli, ili malo retorike, što da se utopio, a da su policajci to gledali s obale,...ovo zahtijeva ipak malo više čitanja, no logički se nameće.

MI
Milkica
19:36 04.10.2010.

Odično, drugi put neka ga ostave, ali nek se ne buni kad se utopi. Zašto se stalno piše kao da je njegova procjena relevantna? Stari konj, nakon tri dana kiše i upozorenja na poplave nije imal kaj raditi na tom čunu. Treba ga još kaznit što je u opasnost doveo spasioce.

OB
-obrisani-
19:29 04.10.2010.

Jadan čovik, izgleda kao da je ostao bez žene. Razumje se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije