Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZAGREBU

Dva hotela otvorena; samo jedan prima rezervacije

The WEstin
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
11.04.2020.
u 13:30

Promijenili su, kako bi se prilagodili novonastaloj situaciji, i oni neke svoje navike poslovanja.

U prvih devet mjeseci 2019. godine ostvareno je više od 1,6 milijuna noćenja samo u Zagrebu, govore podaci Ureda za statistiku, a u samo jednom danu u metropoli, u recimo normalnim okolnostima, ostvari se 6882 noćenja. U današnjem kontekstu, prema procjenama, je to možda samo nekoliko noćenja. Epidemija koronavirusa, naime, na svojim su „plećima“ osjetile obrtničke radnje, neke trgovine, kulturne i sportske ustanove, restorani, kafići…, a, između ostalog, i hoteli. Tako je većina zatvorena, a od desetak zagrebačkih hotela koje smo kontaktirali, pronašli smo dva koja rade - The Westin u ulici Izidora Kršnjavog 1 i hotel Antunović na Zagrebačka aveniji 100.

Od lanca hotela Maistra, u koje spadaju i zagrebački Sheraton, Panorama i International, radi jedino The Westin gdje se i sada može rezervirati smještaj i prenoćiti.

-Maistra u svim vodećim hrvatskim destinacijama u ovom trenutku ima otvorene hotele za smještaj domaćih gostiju te onih koji u ovom trenutku borave u zemlji. Riječ je o hotelima The Westin u Zagrebu, Adriatic u Rovinju te Hilton Imperial u Dubrovniku – kažu iz spornog hotela dodajući kako u njemu u ovom trenutku u najvećem broju borave domaći gosti te nekolicina inozemnih. Onih pak koji imaju propisanu mjeru samoizolacije, u hotelu nemaju.

Zbog novonastale situacije svezi „koronakrize“, morali su prilagoditi svoju uslugu tako da njihovi gosti praktički ne moraju ni izlaziti iz sobe van.

 -U skladu s odlukama mjerodavnih zdravstvenih institucija, gostima pružamo uslugu smještaja te pripreme i dostave hrane u sobu. Ostali sadržaji hotela nisu operativni – ističu u Westinu. Osoblje i gosti, dodaju, ponašaju se u skladu s uputama nadležnih službi što, između ostalog, uključuje nošenje zaštitnih maski i rukavica te držanje razmaka od nekoliko metara. U Antunoviću je slična situacija. Nose se maske, rukavice i sve se dezinficira, samo što oni ne primaju rezervacije, nego rade zbog svojih stalnih klijenata.

-To su svi od ranije poznati i domaći gosti, poslovni ljudi. Njih ima negdje oko desetak trenutačno te smo otvoreno samo za njih, druge rezervacije nažalost ne primamo privremeno – kažu u Antunoviću dodajući kako su inače prosječno popunjeni 70 posto, što je oko 200 ljudi, a sada se to svelo tek na desetak stalnih poslovnjaka. 

Promijenili su, kako bi se prilagodili novonastaloj situaciji, i oni neke svoje navike poslovanja. 

-Zaposlenici se izmjenjuju tako da ih nije mnogo u hotelu radi sigurnosnih mjera – navode djelatnici Antunovića dodajući kako je neobično vidjeti hodnike hotela ovako prazne.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar DonnaIF91
DonnaIF91
22:34 13.04.2020.

Susan, 26. w︆︅w︆︅­­w︆︅.︆︅­­Ki︆︅s︆︅­­s︆︅T­­o︆︅k︆︅­­.︆︅c︆︅o︆︅m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije