Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vikend na Europskom trgu

Dronovi, roboti i drugi tehnološki noviteti na Maker Faireu Zagreb

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/2
30.09.2021.
u 10:34

Među “jačim” imenima koja će se pojaviti svakako su Albert Gajšak, vlasnik tvrtke CircuitMess i izumitelj globalno popularnog MAKERbuina, te Filip Hercih, koji se također proslavio svojim Munosom, “najpametnijom društvenom igrom na planetu".

   Dronovi, roboti, vizualne instalacije i razni drugi tehnološki “gadgeti” privući će pozornost onih koji se ovog vikenda zateknu u blizini Europskog trga, gdje će se održati treći Maker Faire Zagreb, obiteljski festival izuma, kreativnosti i poduzetništva. Inženjeri, poduzetnici iz svijeta visoke tehnologije, inovatori, robotičari i znanstvenici na sajmu će predstaviti neke od svojih tehnoloških noviteta, a među “jačim” imenima koja će se pojaviti svakako su Albert Gajšak, vlasnik tvrtke CircuitMess i izumitelj globalno popularnog MAKERbuina, te Filip Hercih, koji se također proslavio svojim Munosom, “najpametnijom društvenom igrom na planetu.

Inovacije će predstaviti i izlagači iz Europe, poput Scientific FabLaba iz Trsta te FabLab Bellunoa iz Sedice, Experience Laba iz Brna u Českoj te Exoot AnimateKa iz Utrechta u Nizozemskoj. Novitet ovogodišnjeg izdanja manifestacije je Makers’ Faire Lounge, a riječ je o zasebnom prostoru kroz koji će se svaki sat rotirati izlagači i održavati radionice, predstavljati svoje djelovanje te uključiti javnost u praktične eksperimente.      

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije