Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLASNIK IMAO 4,07 PROMILA

Drama na Kustošiji: Stafordski terijer pobjegao pijanom vlasniku iz dvorišta i ugrizao dijete

Oružana pljačka pošte kraj Zagreba: Policija ubrzo uhitila razbojnika
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
07.01.2023.
u 10:43

Sumnja se da je 48-godišnjak svog psa pasmine američki stafordski terijer držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi

U četvrtak poslijepodne u Ulici Kustošijski Venec, američki stafordski terijer izašao je iz dvorišta, iskoristivši nepažnju vrlo pijanog vlasnika, te na ulici napao i ugrizao dijete, zadavši joj ozljedu potkoljenice. Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava.

Naime, 5. siječnja 2023. godine oko 16,45 sati, iskoristivši nepažnju osumnjičenog i njegovu nevjerojatnu alkoholiziranost od 4,07 promila alkohola u organizmu, prilikom ulaska osumnjičenog u dvorište njegove kuće u Ulici Kustošijski venec, pas je napustio dvorište, nakon čega je na ulici napao i ugrizao maloljetno dijete pritom joj nanijevši ozljedu lijeve potkoljenice.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ na štetu maloljetnog djeteta, izvještava PU zagrebačka.

Sumnja se da je 48-godišnjak svog psa pasmine američki stafordski terijer držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebice djece te životinja, omogućivši mu kretanje bez nadzora, a suprotno odredbama Zakona o zaštiti životinja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

VIDEO Njemačka policija 15-ak minuta pokušavala zaustaviti Teslu, vozač je spavao

Ključne riječi

Komentara 77

KB
KAJ BI VAM REKEL
11:03 07.01.2023.

Pas te napadne, ako se ne braniš, ugrize te i nikome ništa. Ako ga udariš, nađe se cijela horda i napada te. Danas pseta imaju veca prava od ljudi. Vlasnik sam psa, ali zna se da su ljudi ispred psa i tako se na pse treba i gledati. Oni su obične životinje, nisu vam oni gradili kuće, školovali djecu i izumili automobile.

Avatar links
links
11:21 07.01.2023.

Kao vlasnik psa... apsolutno podržavam drakonske kazne za sve koji šetaju pse bez lajne! A za pojedine vrste i bez brnjice

Avatar brons
brons
11:44 07.01.2023.

Kad sam bil klinac ako je pas ugrizao dijete odmah ga se rijesilo sačmaricom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije