Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasio se i gradonačelnik

Drama na Jarunu: Automobilom blokirao ZET-ov bus pa istukao vozača kad je pozvao prometne redare u pomoć

Gradonačelnik Tomašević obišao sa suradnicima novoobnovljenu Aleju Matije Ljubeka na zagrebačkom jezeru Jarun
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/23
08.06.2023.
u 15:30

Osim djelatnika ZET-a koji je upravljao autobusom, napadnut je i prometni redar koji je bio na dužnosti u blizini.

Lijep blagdanski dan, nije lijepo završio za vozača ZET-a i prometnog redara koji su pokušali upozoriti vozača na Jarunu da se makne jer blokira put gradskom autobusu. Naime, kako su izvijestili iz Grada, vozač ZET-a i prometni redar napadnuti su prvo verbalno zatim i fizički danas na Aleji Matije Ljubeka.

- U oba slučaju radilo se o istom počinitelju koji se nepropisno parkirao i time blokirao prolaz autobusu. Kad ga je vozač zamolio da se makne, verbalno ga je napao. Vozač je tada u blizini primijetio prometne redare u redovnoj ophodnji te ih zamolio za asistenciju. Kad su oni došli, čovjek je napao i njih, najprije verbalno, a zatim se krenuo i naguravati. Prometni redari pozvali su policiju koja je privela počinitelja i preuzela daljnje postupanje - izvijestili su iz Grada.

Dodaju kako se gradonačelnik Tomislav Tomašević čuo se s napadnutim vozačem ZET-a i prometnim redarom te najoštrije osuđuje ovakvo postupanje i očekuje strogu kaznu.


VEZANI ČLANCI:


Inače, krajem travnja svečano je otvorena Aleja Matije Ljubeka koja okružuje jarunsko jezero. Prvi je to put da je asfaltirana i uređena površina oko najvećeg zagrebačkog jezera u posljednjih 40 godina. Pritom je prometna regulacija djelomično izmijenjena, a uvedena je odnosno produžena ZET-ova autobusna linija s Ljubljanice koja sada vikendom i blagdanom, što je slučaj danas, vozi oko Jaruna.

GALERIJA: Jarun nakon 40 godina dobio novi izgled

Gradonačelnik Tomašević obišao sa suradnicima novoobnovljenu Aleju Matije Ljubeka na zagrebačkom jezeru Jarun
1/23

Podsjetimo, ovo nije prvi slučaj napada na djelatnika ZET-a u posljednjih nekoliko tjedana. Prije otprilike mjesec dana brutalno je napadnuta i pretučena vozačica tramvaja u Draškovićevoj ulici u centru Zagreba. Nezadovoljni uvjetima, ali zbog konstantnih napada djelatnici ZET-a prije desetak dana održali su i prosvjed ispred središnjice u Ozaljskoj.

VIDEO: Prosvjed nezadovoljnih radnika ZET-a, najavljuju i mogućnost štrajka

 

Ključne riječi

Komentara 20

MA
maxymus3
15:32 08.06.2023.

Stanje u Zagrebu postaje sve gore. Toliko je bahatlluka i bezobrazluka da je to nenormalno. Ljudi,opustite se malo, niste sami na svijetu. Ne vrti se svijet oko vas.

DU
Deleted user
15:37 08.06.2023.

Sudovi uvažavaju svakakve nebulozne olakotne okolnosti i korupciju bahatih, te ili nema kazne ili su smiješne, posljedica je ta da svatko radi što hoće. U bolja vremena, ovakve stvari su se rješavale, da te prvo policija izuje iz cipela, pa ti sud odriješi obilato, tako da i onima bez mozga više nije padalo na pamet, ponoviti nešto slično.....

ZJ
Zjako
15:29 08.06.2023.

izgleda da je ludnica ostala otključana .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije