Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znanstveni piknik

Doznajte kako hodati po vodi, stvarati glazbu...

znanstveni pikini
Privatni album
03.09.2013.
u 12:15

Znanstvena manifestacija održava se u nedjelju, 15. rujna, počinje u 10, završava u 20 sati, a ulaz za sve je besplatan

U parku Boćarskog doma i ove godine, točnije za 13 dana, 15. rujna, održat će se Znanstveni piknik – cjelodnevno edukativno druženje koje na matematiku, fiziku i kemiju bacaju sasvim drukčije svjetlo. Znatno zanimljivije.

Manifestacija koju je lani posjetilo više od 10 tisuća građana i ove je godine posve besplatna, a prvi posjetitelji očekuju se već od 10 sati kada pravi znanstveni spektakl i započinje.

Osim domaćih znanstvenika, pokuse, radionice i znanost koju ne primjećujemo u svakodnevnom životu prezentirat će gosti iz SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Italije, Njemačke, Austrije, Estonije i Slovenije.

Osnovci i srednjoškolci kao i oni znatno stariji moći će otkriti kako hodati po vodi, koliko su zapravo duga ljudska crijeva, kako stvarati glazbu uz pomoć znanosti i kako, primjerice, pravilno dijeliti. Sve znatiželjnike očekuju i radionice o izradi fosila i izradi modela dinosaura, kao i one koji će posjetiteljima otkriti jesu li spremni biti članovi Zvjezdanih staza. Demonstrirat će se i brojne znanstvene eksplozije, objasniti učenicima kako i u kućnoj radinosti izraditi pokuse te na najjednostavniji način svladati pojam distorzije.

Novost ovogodišnjeg piknika također je predstava u čijem su prvom planu matematika i meteorologija, koju će izvesti Zijah Sokolović i Luka Vidović uz posebnog gosta Zorana Vakulu.

Među gostima piknika također se ističe francuska matematičarka Mireille Chaleyat-Maurel, Marko Košiček, pobjednik britanskog FameLaba, Michael Bradke koji proizvodi glazbu na raznorazne znanstvene načine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije