Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krivo se 'kladili'

Doznajemo tko će mijenjati razriješenog direktora Gradske plinare-Opskrba

Gradska plinara Zagreb
Borna Filic/Pixsell
15.10.2021.
u 16:06

Razriješenog Piriju trenutno mijenja direktorica Ivona Ilijaš, a ime zastupnika GPZO-a do završetka natječaja za nove voditelje Holdingovih sastavnica koji je u tijeku, bit će poznato početkom tjedna

Igora Pririju, jučer razriješenog direktora Gradske Plinare-opskrbe privremeno će mijenjati Ivona Ilijaš, direktorica GPZO-a s pravom zastupanja i supruga nekadašnjeg predsjednika HDZ-ova kluba gradskih vijećnika u Skupštini Kazimira Ilijaša, potvrdili su nam neslužbeno iz gradske uprave. Tko će zastupati to trgovačko društvo do završetka natječaja za voditelje i direktore sastavnica Zagrebačkog holdinga koji je u tijeku, doznat ćemo početkom idućeg tjedna

Podsjetimo, Igor Pirija, dosadašnji ravnatelj Holdingove tvrtke jučer je smijenjen zbog propusta oko nabave. Naime, Opskrba nije na vrijeme osigurala dovoljne količine plina po niskim cijenama pa ga sada, nakon što je cijena na svjetskim burzama skočila u nebo zbog niza razloga, moraju kupovati po gotovo četverostruko višoj cijeni.

Zbog toga su iz GPZO-a od 1. studenog najavili poskupljenje energenta zagrebačkim poduzetnicima, čak i onim s kojima imaju potpisan ugovor o zajamčenoj cijeni što je u gradu izazvalo val nezadovoljstva. S kupcima iz kategorije poduzetništva u tijeku su pregovori oko optimalne cijene kažu nam u GPZO. 

"S dijelom portfelja koji se odnosi na kategoriju kupaca poduzetništva, a koji imaju ugovorenu cijenu višestruko manju nego što je u nabavi prema podatcima burze plina, Društvo trenutno pregovara oko uvjeta nastavka suradnje. Učinit ćemo sve u svojoj mogućnosti kako bismo zajedno s kupcima pronašli rješenje i očuvali dugogodišnje partnerske odnose, te ćemo ojačati napore kako bismo osigurali stabilnost portfelja i isporuku za sve kupce", poručuju iz GPZO-a. 

Do skandala s krivom 'okladom' na niske cijene, doznajemo od naših izvora u Holdingu, tvrtku GPZO hvalila je bivša, ali i nova uprava zbog izvrsnih rezultata poslovanja. 

-GPZO bio je među rijetkim poduzećima u Holdingu koji je u protekloj godini zabilježilo dobit. Trošak plaća za 130 zaposlenih u GPZO-u iznosi tek 1,2 posto. Tržište plina se promijenilo na što nisu mogli utjecati - kaže naš izvor iz Holdinga koji smatra da je trebalo smijeniti direktore prodaje koji su odgovorni za ovaj propust

Sreća u nesreći je to što će poskupljenje koje zadaje glavobolje mnogim od 8.000 poduzetnika koji kupuju plin od GPZO, za sada zaobići 300.000 zagrebačkih kućanstva koja se griju na plin. Za njih se cijene, kažu iz GPZO, ove zime neće mijenjati.

 

Komentara 6

Avatar Majda
Majda
19:59 15.10.2021.

Pirija je bio direktor FINE i udarao ovrhe...a prije radio u Financijskoj policiji.Nema on pojma o plinu,a nije ni u HDZ-u..

BR
BrigitaM
19:52 15.10.2021.

Ima li u Hrvatskoj ikoga na funkcijama, a da nije vezan za HDZ/SDP/Manjine? Onda se čudimo što mladi sa cijelim obiteljima bježe u pečalbu, a iseljena hrvatska valjda niti ne zna gdje im je domovina.

TV
Tvrdjava
17:57 15.10.2021.

Tu plinaru treba iz temelja mjenjat..skupa sa zgradom..trebate uci u proces malo duzi pa bi vidjeli kaos I kradju kucansrava..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije