Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neodgovorni vlasnik

Doveo Bull terijera na fontanu među djecu, ostavio ga da se kupa i otišao u kafić

opasan pas
Foto: Čitatelj
1/3
09.07.2016.
u 21:00

Čitateljica je uslikala opasnog psa koji ne bi smio šetati bez lajne i brnjice

- Ovo je nečuvano! Gdje su sada komunalni redari i policija? Čovjek dovede Bull terijera među hrpu ljudi s malom djecom, mrtav hldan mu skine ogrlicu, ostavi ga da se kupa u fontani te nestane! – užasnuto nam je dojavila uznemirena čitateljica, koja je s trogodišnjim djetetom šetala na Trešnjevci kod Doma sportova.

Dodala je kako je vlasnik vjerojatno otišao piti kavu u neki od obližnjih kafića, dok su roditelji zgroženo gledali u psa opasne pasmine, koji ne samo da nema brnjicu, nego posve slobodno trčkara oko njihove djece!

- Malo po malo svi su se razbježali s fontane jer nikome nije bilo svejedno da takav pas, bez ikakve kontrole, šeta naokolo. Što bi bilo da je naišao još netko sa psom? Ovo ponašanje je neodogovrno, bezobrazno i može loše završiti po nekoga – komentirala je čitateljica, apleirajući da se odgovorni pozabave ovakvim problemima.

Foto: Čutatelj

Prema Pravilniku Ministarstva poljoprivrede i gradskoj Odluci o držanju opasnih životinja, Bull terijer je definiran kao opasna pasmina i smije se držati pod posebnim propisima.

Tako se u šetnju ne smije voditi bez povodca i brnjice, a nikako ga u šetnju ne smije voditi maloljetna niti neuračunjiva osoba.

Foto: Čutatelj

Pasmina Bull terrier podrijetlo vuče iz Engleske, gdje je sredinom 19. stoljeća uzgoj započet za tada popularne borbe pasa. Veterinari su pojasnili da je pasmina kroz godine promijenila temperament pa Bul terijeri danas imaju znatno mirniju narav no da bi pas ove pasmine bio podređen i slušao svog vlasnika vrlo je važno rano ga socijalizirati na normalan život. Ipak, nije ga preporučljivo imati u obiteljima sa malom djecom, a pogotovo ga puštati samoga bez nadzora.

Napad Bull terijera na druge pse ali i ljude, naročito djecu nisu rijetki, a jedan je na svog psa doživjela u travnju i voditeljica Antonija Mandić. Požalila se tada da je Bull terijer napao njenog maltezera pred punim parkom djece i da je šetao slobodan.

- Moja Lola je bila na lajni, kao i drugi maltezer s kojim se igrala. Ti psi od 3,5 kg su vezani, a bull terrieri nisu. ..Da se razumijemo, nije pas kriv za ovo sto se danas dogodilo, kriva je gazdarica...- kazala je tada Antonija Mandić.

Komentara 20

SP
spremni0
09:57 10.07.2016.

Ti vlasnici pasa si stvarno svašta dopuštaju...

DU
Deleted user
17:03 10.07.2016.

da je netko krivo parkirao auto komunalni redar bi već skakutao oko auta

DU
Deleted user
09:33 10.07.2016.

Dajte si nabavite lektora.Niste baš svima morali dati otkaze.Uslikati nije Hrvatska riječ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije