Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova odluka

Dostavna vozila plaćat će "ceh" za ulazak u centar Zagreba

04.10.2012., Zagreb - Dostavljac sa kombijem hrvatske poste provezao se danas Bogovicevom ulicom blokirajuci najuze dijelove pjesacke zone i provlaceci se uz terase kafica. Zaustavljajuci se od ulaza do ulaza desetak minuta stvarao je probleme prolaznicim
27.05.2015.
u 10:32

Još se ne zna koliko bi trebali plaćati, ali Milan Bandić je rekao kako će to biti simboličan iznos

Ulazak dostavnih vozila u pješačke zone grada uskoro bi se trebao naplaćivati. Podrži li Skupština 2. lipnja gradonačelnikov prijedlog izmjene Odluke o prometu, tvrtke koje dostavljaju ponajprije u centar grada plaćat će za to određen „ceh" Gradu. Koliko će on iznositi, još nije poznato, međutim, rekao je gradonačelnik Milan Bandić, radit će se o simboličnom iznosu, tek toliko da se pokriju troškovi oštećenja kolnika.

– Ne bismo to radili, ali imamo pritisak golemog broja tvrtki koje žele ulaziti u pješačke zone vozilima. Ploče po centru grada skaču kao žabe kad stanete na njih, pa da bismo to spriječili, ali i smanjili broj zahtjeva za ulazak u pješačku zonu, uvest ćemo u prvoj zoni naplatu pravnim osobama – objasnio je gradonačelnik dodajući kako se na taj način neće onemogućavati ulazak dostavnih vozila u centar, jer moraju opskrbljivati trgovine i ugostiteljske objekte, ali „naplatit će im se ono što potrgaju".

Takvu izmjenu Odluke o prometu, najavio je, podržat će i predsjednik Skupštine Darinko Kosor, koji je rekao kako svi stanari strogog centra grada plaćaju ili mjesečne parkirne ili pojedinačne parkirne karte, pa ne vidi razlog zašto to ne bi činile i pravne osobe, to jest dostavna vozila. Primjedbu, međutim, imaju upravo tvrtke koje se bave dostavom.

– Na koji način drukčije da dođemo do onih kojima dostavljamo? – pitaju se i dodaju kako redovito šalju Gradu zahtjeve za ulazak u pješačke zone te im se oni odobravaju. Kako kažu, u centru nisu ilegalno pa ne shvaćaju čemu kazna. Ipak, dodaju, platit će, bude li potrebno, za njihovu daljnju dostavu klijentima u pješačkoj zoni, ali samo ako cijena bude razumna.

Komentara 2

PR
prusacm85
11:03 27.05.2015.

Bravo Bandic! Ovo je posteno i fer!

Avatar salko1951
salko1951
10:55 27.05.2015.

Opet mitnice??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije