Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ambienta

Domaćem namještaju potrebne su inovacije

ambienta (1)
12.10.2010.
u 11:08

Više od 450 izlagača u 15 paviljona na Zagrebačkom velesajmu sudjelovat će na 37. međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije

Ove će godine više od 450 izlagača u 15. paviljonu na Zagrebačkom velesajmu sudjelovati na Ambienti, 37. međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije.

Novi trendovi

– Unatoč tomu što je stanje u drvnoj industriji loše, sajamska priredba Ambienta uspjela je privući velik broj izlagača koji će posjetiteljima predstaviti inovacije na tržištu te najnoviji dizajn namještaja – rekla je na današnjoj konferenciji za novinare organiziranoj u povodu otvaranja sajma direktorica Zagrebačkog velesajma Mirela Bartolec.

Osim brojnih domaćih izlagača, više od 180 stranih tvrtki prezentirat će svjetske trendove, svoje usluge i tehnologije.

– Hrvatski je namještaj kvalitetan, no uvijek su mu potrebne inovacije, a ovaj sajam prilika je da se domaći trgovci, proizvođači, ali i kupci informiraju o svjetskim trendovima – objasnio je profesor drvne konstrukcije Ivica Grbac.

Prof. Grbac dodao je kako drvni sektor daje pozitivne rezultate te da će se uskoro i u hrvatske hotele ugrađivati samo namještaj domaćih proizvođača.

Organiziran je i bogat popratni program pa će se posjetitelji moći zabaviti na različitim izložbama, educirati na okruglim stolovima i slično.

Edukativni program

– Veliku pozornost zasigurno će plijeniti 21. međunarodno znanstveno savjetovanje pod nazivom “Prijenos znanja u praksu kao put izlaska iz krize” te brojni okrugli stolovi na kojima će se govoriti o tomu kako iskoristiti novac EU za razvoj domaće industrije, za koju će proizvođači zasigurno biti zainteresirani – dodala je direktorica Bartolec.

Za nastavnike srednjih škola organiziran je stručni skup o preradi i obradi drveta, a svi posjetitelji moći će svakodnevno sudjelovati u nagradnim igrama.

Cijena ulaznice za jednokratni posjet je 35 kuna, a za studente i učenike 15 kuna, dok je cijena dnevne ulaznice 80 kuna. Svečano otvaranje je sutra u 10 sati, a za posjetitelje je sajam otvoren do nedjelje svaki dan od 9 do 19 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije