Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Dokad će se stanovnici Laništa hvatati za glavu jer stiže koncert

Sramotno je da Arena nema parkiralište, osim za VIP goste, zbog čega je u kvartu totalni kaos
24. listopada 2017. u 16:41 9 komentara 4451 prikaza
Lanište
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Totalni kaos. Tako se otprilike može opisati stanje u kvartu Lanište kada se u Areni Zagreb organizira neki koncert, kao što je onaj Gibonnija, koji je u subotu napunio dvoranu. Dok pripadnici gradskih vlasti zadovoljno trljaju ruke kad god je događanje u Areni rasprodano s obzirom na to da dvorana iz dana u dan gomila gubitke, stanovnici Laništa hvataju se za glavu svaki put kad znaju da se bliži koncert.

Već su i posjetitelji tog naselja frustrirani kad moraju čekati po deset minuta da uđu u naselje te još najmanje toliko kružiti da pronađu parkirno mjesto, a kako ne bi bili stanovnici.

Zagrebparking Naplata parkiranja Toga nema nigdje u svijetu...Dobro došli u Zagrebparking

Oni se vode provjerenom tehnikom – jednostavno taj dan ne odlaze nikamo autom. Jer ako se maknu sa svog parkirališnog mjesta, pitanje je hoće li ga naći. Sramotno je da takva velebna dvorana, koju nazivaju i “zagrebačkom ljepoticom”, nema svoje vlastito, regularno parkiralište, dostatno za 24.000 ljudi, koliki je procijenjeni kapacitet kada se ondje održavaju koncerti.

I još na službenoj internetskoj stranici Arene preporučuju da se posjetitelji mogu parkirati na parkiralištima triju trgovačkih centara kojima su okruženi... ako već ne uspiju pronaći mjesto na divljem šljunčanom parkiralištu na južnoj strani zgrade. Parkiralište unutar kompleksa Arene Zagreb, pak, isključivo je namijenjeno posjetiteljima s VIP ulaznicama.

I tako će neki koji dolaze u Lanište automobil radije ostaviti kod kuće, sići s tramvaja na najbližoj stanici i 15 minuta hodati do Arene. Drugi će, pak, doći dva sata prije početka koncerta, parkirati svoj auto i čekati u kafiću da im prođe vrijeme. Predviđenih tisuću parkirališnih mjesta jedva je dovoljno za tri tisuće stanovnika Laništa, pa ne čudi da za koncerata i utakmica “pauk” ima posla zbog parkiranja na zelenim površinama ili dječjim igralištima. Ako koji nesretnik i izbjegne “pauk”, pitanje je hoće li naći cijeli auto. To se u jednoj europskoj metropoli koja se promiče kao “novopečena” turistička destinacija ne smije događati. 

Auto na krovu Naučila lekciju Vozačica nije htjela platiti parking pa joj se šef tvrtke ovako osvetio Zagrebparking Uspjela pobuna Aparati se iz Španskog miču, parking se neće plaćati Zagreb: Stanovnici Vrbika zbog naplate parkinga oblijepili automate u 2. zoni Metropola = Zagrebparking Novi harač? Jedan kvart za, drugi veli: Ne bu prošlo
SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • Blomberg:

  Nije dosta napraviti tako veliku "arenu" ionda malo parkiraliste, nije to Mostar, na to se je trebalo vec puno prije misliti. Visekatne podzemne garaze sa vise ulaza i izlaza bi puno pomoglo, ali ???

 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  Kad bu naplata parkiranja ?

 • Deleted user:

  Cijelo ljeto trešte nam Cajke sa Jaruna, a ima tu i tamo i bolje glazbe! No, spavati je teško, kada raspali s teškim basom i laserima šaraju nebo? Stvarno u ničemu se nema mjere u ovom gradu!