Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani pešče

Pogledajte koja je ubila Shakespearea i tko nam sudi o moralu

Dani Pešče
Foto: Centar za kulturu Peščenica
1/2
01.06.2016.
u 10:52

U Centru za kulturu Peščenica od 19 sati na rasporedu je dramska produkcija kazališnih amaterskih skupina G+ i Nova dramska. Ulaz je besplatan

Ovogodišnji Dani Pešče na svom su vrhuncu i večeras donose dramske produkcije kazališnih entuzijasta, amatera. Mjesto radnje je Centar za kulturu na Peščenici, Ivanićgradska 41a, a u glavnim ulogama skupine G+ i Nova dramska. 

Od 19 sati na repertoaru je predstava J. Jeffriesa Shakespearove očajne kućanice, u režiji Rebecce Agić i izvedbi G+. To je, navodi se, predstava s puno osebujnih ženskih likova, pogađate, nadahnutih djelima slavnog engleskog pisca kojem je ove godine 400. obljetnica rođenja. Lady Macbeth, Julija, Rosalinda, Gertruda…sve su mislile ubiti Shakespearea, no u predstavi, komičnoj tragediji s elementima drame, ćete otkriti koja je doista i otišla do kraja…

Nakon toga, u 20 sati na istoj sceni Nova dramska uprizoruje teksta Edwarda Albeea Koza ili tko je Silvija, u režiji Christiana Jean-Michel Jalžečića. Motiv je ove drame je propitivanje citata nepoznatog autora Tko ste vi da sudite što je moralno, a što nije. I ako to ne možemo suditi vi i ja, tko može? Čovjek sam sebi.

Kazališne amatere velike glumačke strasti u Centru za kulturu Peščenica većeras pogledajte potpuno besplatno, zahvaljujući 9. Danima Pešče, koji traju sve do nedjelje 5.6.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije