Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kozari putevi

Dobro došli na Manhattan, šire se ovdje divni mirisi...

23.02.2016., Zagreb - Reportaza o stanovnicima naselja Kozari Put nakon izjave zagrebackog gradonacelnika Milana Bandica da su Kozari Putevi danas Manhattan, s obzirom na to kako su izgledali prije 15 godina.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Kozari putevi
1/5
24.02.2016.
u 15:41

Kod nas je više kao u Zambiji ili Siriji, kažu u raskopanu kvartu u kojemu na šahtove stavljaju otirače da ne smrdi

Manhattan? Ma možda se zabunio, sigurno je mislio na Zambiju – tako stanovnici Kozari puteva komentiraju gradonačelnikovo uspoređivanje njihova kvarta sa središtem New Yorka. Na posljednoj sjednici Skupštine, podsjetimo, Milan Bandić je rekao kako “ondje prije 15 godina nije bilo ni struje ni vode, a danas je to – Manhattan”.

Čekaju asfalt 700 dana

– Samo slikajte, ovdje je gore nego sada u Siriji – spuštali su prozore vozači pozdravljajući nas odmah na cesti. Kako su objasnili, u koji god dio grada došli, svi znaju da su oni iz Kozari puteva.

– Vidite li ovo blato? E, pa tako živimo otkad ovaj kvart postoji. Sami smo izdvajali po 500 maraka prije 18 godina i asfaltirali si ulice. Platili smo i dovođenje telefonske linije te si sami iskopali kanalizaciju. Iz Grada su se sjetili prije dvije godine da će svuda staviti nove kanalizacijske cijevi te provesti plin. Raskopali su cijelo naselje i sad sve tako stoji – objasnio je Ilija Mlinar činjenicu da duž Puteva, uključujući odvojke, nema dovršenog asfalta već više od 700 dana. Kako su kazali tamošnji stanovnici, zadnje obećanje za završetak radova je 1. svibnja.

Nismo sve šahtove mogli prekriti najlonom jer se kišnica mora nekamo slijevati, pa smo na neke postavili obične otirače, one koji se stavljaju ispred kućnog praga

– Samo ne znamo koje godine – ironični su u Kozari putevima. Ne dovrši li se njihov “Manhattan”, dodali su, blokirat će autocestu s jedne strane kvarta te Radničku s druge, pa neka svi prolaze kroz njihovo naselje ne bi li vidjeli s čime se oni svakodnevno bore. Automobilske gume upadaju u rupe na cesti, od prašine ne mogu otvarati prozore, a ispod poklopaca dovršenih kanalizacijskih šahtova postavili su najlon kako se ne bi širili neugodni mirisi.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

– Stvara se vjerojatno neki pritisak. Nismo sve šahtove mogli prekriti najlonom jer se kišnica mora nekamo slijevati, pa smo na neke postavili obične otirače, one koji se stavljaju ispred kućnog praga. Tako ih možemo maknuti ako pada kiša, a kad je lijepo vrijeme stavimo ih ponovo na šaht da ne moramo udisati te “divne mirise” – rekao je Hadžo Bajrović, kroz čiji je odvojak proveden plin, a postavljene su i cijevi za kanalizaciju, pa je dovršen i asfalt. I sve to tri dana prije parlamentarnih izbora – dodao je Bajramović.

Plaćaju kao centar, a na rubu

Prašine i blata, međutim, ne nedostaje, budući da se redovno donose iz susjednih ulica.

– Iz jednog odvojka u drugi, tako su ovdje napravljene ulice i nemoguće je zaobići one u kojima nema asfalta, a takva je većina – upozorili su stanovnici Kozari puteva, koji se pitaju i zašto se postavljanje nove kanalizacije te uvođenje plina nije moglo raditi u etapama. Kako su objasnili, svuda se takvi radovi izvode ulicu po ulicu ili dio po dio kvarta, samo su kod njih odlučili cijeli iskopati.

Ne dovrši li se njihov “Manhattan”, dodali su, blokirat će autocestu s jedne strane kvarta te Radničku s druge

– Plaćamo Gradu sve, baš kao što to rade i oni u centru grada, a ipak smo i dalje na samom rubu – poručili su iz Kozari puteva te dodali kako je i danas stanje gotovo isto kakvo je bilo 2000. godine, kad je gradonačelnik, prije nego što je prvi put pobijedio na izborima, na legendarnoj fotografiji gacao lokvom nasred ulice u njihovu kvartu.

Komentara 8

Avatar Vucibatina
Vucibatina
19:20 24.02.2016.

Promjenit ime u Bandić Putevi ?

BA
barn2
12:21 25.02.2016.

jadni cigajnsture iz puteva

KN
knezevic3d
17:01 24.02.2016.

hehehe......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije