Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raj za ljubitelje književnosti

Dobro došli na Book Festival, selfi kultura glavna je tema

Svečano otvoren Zagreb Book Festival
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/9
22.05.2018.
u 10:09

Sedmodnevna manifestacija ugošćuje domaće i strane autore, a predavanja su posvećena i lažnim vijestima, umjetnoj inteligenciji....

Svi knjiški moljci u svojim kalendarima imaju napomenu za dva događanja u gradu: Interliber na jesen i Zagreb Book Festival na proljeće. Sedam dana u svibnju već je četvrtu godinu rezervirano za književni festival na kojemu posjetitelji u prostoru Muzeja za umjetnost i obrt mogu razgovarati s brojnim piscima te sudjelovati na raznim predavanjima. I ovogodišnje izdanje obiluje programom za djecu, pa su se klinci prvoga dana festivala mogli družiti s jednom od najprodavanijih dječjih autorica na svijetu Juliom Donaldson, kreatoricom popularnih slikovnica “Grubzon” i “Grubzonovo dijete”. Službeno je, pak, otvaranje manifestacije bilo u nešto ozbiljnijem tonu, pa je predavanjem “Narcisoidnost – virus moderne tehnologije” najavljena tema ovogodišnjega festivala – selfi kultura.

Vodeći znanstveni um

Na uvodnom predavanju sudjelovali su Igor Rudan, znanstvenik kojeg je Američki institut za znanstvene informacije svrstao među “vodeće znanstvene umove svijeta”, Željka Matijašević, profesorica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te Ari Turunen, finski pisac koji se na festivalu predstavlja i knjigom “Zar ne znaš tko sam ja? Povijest arogancije”. Mališani će u sklopu festivala, pak, moći uživati i u predstavi “Susret starih prijatelja”, koja će se u četvrtak u 11 sati igrati u Centru za kulturu Trešnjevka.

Svečano otvoren Zagreb Book Festival
1/9

Fejs, Twitter, Instagram...

Na festivalu će, uz goste poput Borisa Jokića, Morane Kasapović, Ivice Đikića, Davida Machada iz Portugala i drugih, biti govora i o sve popularnijoj temi lažnih vijesti, piscima na društvenim mrežama, umjetnoj inteligenciji i moralu... Bogat književni program zaokružit će grupa U pol’ 9 kod Sabe koja će koncertom u nedjelju zatvoriti festival.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije