Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon prosvjeda

Dobre vijesti za Črnomerec: Premješta se sporno reciklažno dvorište

Zagreb: Stanovnici Črnomerca mirno prosvjedovali zbog izgradnje reciklažnog dvorišta
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/4
01.10.2020.
u 16:10

Istina je da se reciklažno izmješta, i to u što skorijem roku. Trenutno još nije poznato gdje, ali smo predložili tri lokacije, vijest je potvrdio predsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec Jure Jelić.

Reciklažno dvorište na Črnomercu koje je nadavno postavljeno samo dvjestotinjak metara od osnovne škole i samo metar od autobusnog stajališta uzburkao je cijelo naselje. Odlučno su protiv te lokacije za odlaganje otpada, glasno su govorili stanovnici a da dokažu koliko su ozbiljni, u subotu su organizirali i prosvjed koji je okupio dvjestotinjak ljudi. 

I izgleda da je upalio, jer je Čistoća danas priopćila da će se dvorište izmjestiti. Kao razlog navode jučerašnju odluku VIjeća gradske četvrti Črnomerec koje je na sjednici povuklo svoju suglasnost o toj lokaciji kao prikladnoj za reciklažno dvorište. 

- Istina je da se reciklažno izmješta, i to u što skorijem roku. Trenutno još nije poznato gdje, ali smo predložili tri lokacije: iza Doma zdravlja u Gradišćanskoj, kod tvornice Grafokatron i u Ciglani na prostoru tržice. Sad je pitanje samo rješavanja imovinskopravnih odnosa - kaže predsjednik VIjeća gradske četvrti Črnomerec Josip Jelić, a dodaje da su prostori Ciglane najpogodniji za postavljanje reciklažnog dvorišta.

- Tamo stvarno nikome ne smeta, i ima dobar pristup, nitko se ne može požaliti ni na buku ni na smrad - kaže Jelić i pri tom obavještava o još jednoj dobroj vijesti, a ta je da bi se na mjestu sad već uskoro bivšeg reciklažnog dvorišta trebalo izgraditi dječje igralište. 

- To je bio naš uvjet. Parcela je od Zrinjevca i zatražli smo ih da projektiraju dječje igralište na njoj - tvrdi Jelić. 

Komentara 2

Avatar drug Joža
drug Joža
00:54 04.10.2020.

u Španskom je reciklažno dvorište u Cesarićevoj ulici 50 metara od vrtića, doslovno prvi susjed vrtiću.

Avatar Duran Duran
Duran Duran
20:00 01.10.2020.

Tak treba....zviznite ga na dječje igralište u Jakuševcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije