Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir jakovina:

'Dobio sam stotine poruka seljaka koji se ne slažu s prosvjedom'

seljaci (1)
Patrik Macek/Pixsell
06.06.2013.
u 09:09

Seljaci nikada nisu dobili manje i nikad im nisu kasnije isplaćeni poticaji. Neka Vlada razmisli o svojim potezima jer ćemo i mi morati razmišljati o svojima - kazao je Dragutin Dukić iz koordinacije Seljačkih udruga Slavonije i Baranje.

Članovi Hrvatskog seljačkog saveza danas su u 9.30 sati na Markovom trgu, uoči sjednice Vlade, prosvjedovali zbog neisplaćenih poticaja.

Njih 300-tinjak stiglo je u nekoliko autobusa tražeći da im se do 30. lipnja isplati još oko 36 posto potpora odnosno 700 milijuna kuna za prošlu godinu.

- Poručujemo Vladi i ministru da ne govore kako su unaprijed isplatili seljacima više nego ikad i da smo mi krivi za krizu u kojoj se Hrvatska našla. Seljaci nikada nisu dobili manje i nikad im nisu kasnije isplaćeni poticaji. Neka Vlada razmisli o svojim potezima jer ćemo i mi morati razmišljati o svojima. Ovako dalje više ne možemo - kazao je Dragutin Dukić iz koordinacije Seljačkih udruga Slavonije i Baranje.

Tražili su da ih primi netko iz Vlade ili ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina no to se nije dogodilo.

- Do 15. svibnja isplaćeno je gotovo 2,2 milijarde kuna potpora od predviđenih 2,46 milijardi kuna, što nikad u hrvatskoj povijesti nije bilo isplaćeno, kazao je Jakovina te dodao da će do 30. lipnja biti isplaćene sve obveze koju država ima, ali isto tako da nije riječ o 700 milijuna kuna.

Još je naglasio da je dobio stotine mailova poljoprivrednih proizvođača koji su rekli da se ne slažu s ovakvim načinom iskazivanja nezadovoljstva i da ne stoje iza ljudi koji se predstavljaju kao njihovi legitimni predstavnici.

>>Latin: Tražimo isplatu poticaja u zakonskom roku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije