Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevolje u demerju

Djecu moraju u školu nositi, zbog otapanja snijega

demerje (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
09.02.2013.
u 17:00

Iz ZG cesta kažu da vodu ne mogu provesti u kanal dok se ne izradi troškovnik radova

Otapanje velikih količina snijega dovelo je do poplave u Demerju, voda nataložena u obližnjoj grabi izlila se na Gornjodemersku cestu i stvorila nevolje.

– Supruga ili ja u gumenim čizmama sina na leđima prenosimo do škole jer po ovome ne može hodati, kaže Mijo Pranjić držeći sina.

Njegov susjed Svemir Kos kaže da su mu sve trešnje poplavljene i propale.

– Nasadi su trebali početi cvjetati, no korijeni će istrunuti zbog vode. Četiri godine sam to radio, propale su mi tone trešanja. Zvat ću policiju i krivca ću tužiti za štetu, ogorčen je Kos.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Brezovica Stjepan Cerovski kaže da vodu s ceste treba odvesti u potok, što su trebale učiniti Zagrebačke ceste.

–Oni ne žele prije izdavanja troškovnika radova provesti cijevi koje bi vodu iz grabe vodile u obližnji potok. Tehnički direktor ZG cesta je rekao da će doći u ponedjeljak, ali tek kad se osigura troškovnik za prokopavanje, no mi ga ne možemo tako brzo složiti, kaže Cerovski, tvrdeći da se problem može jednostavno riješiti dvama cijevima.

Da je problem ozbiljan tvrdi i Ivan Pezić.

– Snalazim se pomoću automobila, ali slomio sam masku i sada to moram popravljati. Sada zovem susjeda pa me on vozi preko vode do ceste - kaže Pezić.

Alen Gospočić iz Zagrebačkih cesta objašnjava kako se Cerovski treba javiti nadležnom gradskom uredu kako bi riješio problem.

– Na taj način treba riješiti financiranje, predsjednik Vijeća Gradske četvrti mora sve usuglasiti s nadređenima. Prvo neka se izdvoje sredstva za sanaciju, a onda će im Zagrebačke ceste izaći ususret i napraviti što treba. Sigurnost prometa nije ugrožena - zaključio je Gospočić.

>>Voda puna blata, pijeska i granja poplavila 40-ak kuća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije