Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahuktale pripreme

Djeca iz vrtića kao cirkuski akrobati

14.05.2016., Zagreb - Pripreme za predstavu Cirkus vrticus - ples na svili.  DKS_56137505 Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
19.05.2016.
u 15:00

Uz 20. Dane dječjih vrtića djeca i djelatnici 5 ustanova, Triko Cirkus Teatar i Matej Meštrović izvest će show uz podršku Radosti i Večernjaka. Pohrlite 3. lipnja u Lisinski

Zagrebački dječji vrtići ove godine slave veliku i važnu obljetnicu – 20 godina manifestacije Dani dječjih vrtića. Prigoda je to da se polaznici i djelatnici vrtića pohvale raskošnom paletom aktivnosti koje tijekom godine provode. Doprinos manifestaciji daju i časopis za djecu Radost i Večernji list velikim cirkuskim spektaklom Cirkus vrtićus 3. lipnja u 18 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Na pozornici će se izmjenjivati polaznici i djelatnici pet vrtića, naš ugledni skladatelj i pijanist Matej Meštrović, ansambl Triko Cirkus Teatar i prijatelji djece, smijeha i cirkusiranja – Crveni nosovi. Kao gosti u punom sastavu nastupit će i dječji zbor Kikići.

– Imali smo sreće jer smo zeleno svjetlo za program dobili od stručnih timova vrtića i kada se taj stav s odgojiteljica prenese na djecu, vi istoga trena u mališanima dobivate fantastične suradnike koji se u projekt unose poput profesionalaca. Prekrasno je promatrati to povjerenje i međusobno razumijevanje u mikrosvijetu svakog vrtića. Pravi je privilegij biti i postati dio tog svijeta – pohvalila nam se Iva Peter Dragan iz Triko Cirkus Teatra, profesionalne nezavisne kazališne družine koja njeguje suvremeni cirkus, za što su nagrađivani na međunarodnim festivalima. Za glazbeni dio zadužen je svestrani umjetnik Matej Meštrović, čija djela i izvedbe uvijek iznova oduševljavaju.

– Rad na Cirkusu vrtićusu rad je na sebi jer tko uspije pridobiti pozornost 300 nemirnih i razigranih klinaca, može i svakog drugog. Ovo je prekrasan primjer simbioze – djeca imaju prigodu raditi s vrhunskim profesionalcima i predstaviti se na najvećoj pozornici u Hrvatskoj, a nama se pružila jedinstvena prilika da spoznamo koliko smo uspješni kao pedagozi, jesmo li u stanju fascinaciju umjetnošću prenijeti na najmlađe – rekao je Matej Meštrović.

Zagrebačkoj publici preostaje samo da 3. lipnja pohrli u Lisinski provjeriti kako izgleda suvremeni cirkus u izvedbi velikog i šarolikog ansambla.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije