Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Direktor je Mazal, ali Deban nije razriješena

12. ožujka 2019. u 09:27 1 komentara 990 prikaza
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Bivši predsjednik uprave Đure Đakovića te nekadašnji glasnogovornik i savjetnik tadašnjeg HDZ-ova ministra gospodarstva Damira Polančeca Tomislav Mazal novi je direktor i član uprave Gradske plinare Zagreb, poručili su iz Holdinga. Imenovan je na četiri godine, a mandat mu je počeo teći jučer.

Tomislav Mazal Dobio mandat Tomislav Mazal imenovan za direktora Gradske plinare Zagreb

Podsjetimo, Mazal je izabran nakon drugog javnog natječaja koji je proveo Holding te nakon gotovo tri mjeseca otkako je iz Plinare otišla dotadašnja direktorica Tihana Colić. U međuvremenu, osoba ovlaštena za zastupanje Gradske plinare kao direktorica i članica uprave tvrtke bila je čelna žena Holdinga Ana Stojić Deban, a unatoč tome što je Mazal imenovan novim direktorom, kako stoji na internetskoj stranici Plinare, od 7. ožujka, sa svoje pozicije do zaključenja broja razriješena nije Ana Stojić Deban pa Plinaru sad “ovlašteno zastupaju” dvije osobe.

Afera Agram afera agram 'Trebalo bi zatvoriti 100 tisuća Hrvata jer se svi tako zapošljavaju'

Nešto jednostavnija situacija je u Gradskoj plinari-Opskrba, koju je od jučer, također na četiri godine, od Igora Pirije preuzeo Igor Šadura. On je u Opskrbi već radio, od 2008. do 2014. godine, kad je prešao u HEP, a 2011. godine USKOK-u ga je prijavio nekadašnji vlasnik tvrtke MAG-Sekom, koji ga je optužio da je na račun njegove tvrtke jedrio Jadranom i skijao u Austriji, a kao protuuslugu MAG-Sekom je dobio poslove za Gradsku plinaru-Opskrba. Šadura nije bio tad kazneno gonjen jer se navodna nagodba dogodila 2005. te je nastupila zastara.      

>> Pogledajte video: Kronologija afere lažnih SMS-ova

 

 

Advent u Dalmaciji
Advent u Dalmaciji
Vrijeme je za lampice, druženje i blagdansko raspoloženje
  • Avatar maxist
    maxist:

    ko u kupleraju .......nezna se ko s kim, ko protiv koga i ko je lapio više a izvuko se.......sapunjara gora od meksičkih.......a trpaju se lovom dok ne potonu........ko u zoo svijetu sa lakomim živinama koje žderu pa povraćaju pa žderu.......samo ... prikaži još!o da nebi drugi mrvice uzeli....