Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG STAROSTI I KOROZIJE

Dio Zagreba bez grijanja i tople vode: Pukla cijev vrelovoda na Horvaćanskoj cesti

Pukla cijev vrelovoda na Horvaćanskoj cesti
Foto: Hana Ivković Šimičić
1/3
12.10.2021.
u 08:59

Dionica vrelovoda, na kojoj je došlo do puknuća, nije bila obuhvaćena radovima revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta

Privremeno je obustavljena isporuka toplinske energije krajnjim kupcima u dijelu Zagreba zbog puknuća magistralnog vrelovoda na Horvaćanskoj cesti.

Kako je izvijestilo HEP-Toplinarstvo, isporuka je obustavljena u naseljima Jarun, Gajevo, Staglišće, Gredice i Vrbani. Predviđeno vrijeme trajanja obustave je do 13. listopada 2021. u jutarnjim satima.  

Razlozi puknuća magistralnog vrelovoda su starost vrelovoda i korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici, pojašnjavaju iz HEP-Toplinarstva. 

Dionica vrelovoda, na kojoj je došlo do puknuća, nije bila obuhvaćena radovima revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta. Međutim, kako navodi HEP-Toplinarstvo, ista je u planu zamjene kroz sljedeće dvije godine u sklopu projekta "Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“.

Radnici HEP-Toplinarstva rade na saniranju vrelovoda te se krajnji kupci mole za strpljenje i razumijevanje.

VIDEO Trešnjevka zbraja štetu: "Poplava nam je sve pretvorila u smeće, još će se to danima čistiti"

Komentara 9

PI
Pitagora
09:18 12.10.2021.

Da li to znači da će nam i račun za grijanje biti tri dana manji

KA
kažemja
09:58 12.10.2021.

Sad će se javiti pametni Filipovic Space shuttle i reći kako je Tomašević kriv što je pukla cijev.

ZA
!zagreb!
15:31 12.10.2021.

Jednog dana ćemo i Sudan i imati grijanja kad je hladno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije