Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Dio Berlinskog zida nalazi se u Zagrebu, no jeste li ga primijetili?

Ispred zgrade njemačkog veleposlanstva u Zagrebu prije točno devet godina otkriven je dio Berlinskog zida koje su oslikali grafiteri Gordan Orešić i Krešimir Golubić
09. studenoga 2018. u 20:56 2 komentara 1258 prikaza
dio Berlinskog zida
Foto: Luka Klun/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

Točno devet godina prošlo je od otkrivanja dijela Berlinskog zida u Zagrebu, a svečanost je održana na 20. godišnjicu pada Berlinskog zida.

Berlinski zid Proslavili 28 godina ujedinjenja Zid je samo fizički pao – zapad i istok Njemačke i dalje su jako udaljeni

Ispred zgrade njemačkog veleposlanstva u Zagrebu otkriven je dio Berlinskog zida koje su oslikali grafiteri Gordan Orešić i Krešimir Golubić.

Dio Berlinskog zida veličine 3,2 x 1,2 metra i težine više od 2,5 tona, Zagrebu je donirao njemački poduzetnik Axel Brauer, no spomenik danas više gotovo nitko ni ne primjećuje, a mnogi, vjerujemo, ni ne znaju za njega.

Berlinski zid Obljetnica Berlinskog zida nema točno onoliko dugo koliko ga je i bilo

Idući puta stoga kada prolazite Ulicom grada Vukovara kraj neobičnog spomenik, sjetite se da je riječ o komadu zida koji je dijelio Njemačku na Istok i Zapad.

dio Berlinskog zida
1 / 8
dio Berlinskog zida
Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

  • Cafa:

    Imam i ja komadić berlinskog zida. I moji starci i moja sestra i njen muž, i druga sestra... A jedini grafiti koji vrijede na tom zidu su oni originalni.

  • marginalac:

    to je bila sramota..podijeliti jedan narod i drzavu..zato treba napraviti novi i postaviti na granicu..i neka nas stiti od raznih divljaka..