Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srušen prije 29 godina

Dio Berlinskog zida nalazi se u Zagrebu, no jeste li ga primijetili?

dio Berlinskog zida
Foto: Luka Klun/Pixsell
1/8
09.11.2018.
u 20:56

Ispred zgrade njemačkog veleposlanstva u Zagrebu prije točno devet godina otkriven je dio Berlinskog zida koje su oslikali grafiteri Gordan Orešić i Krešimir Golubić

Točno devet godina prošlo je od otkrivanja dijela Berlinskog zida u Zagrebu, a svečanost je održana na 20. godišnjicu pada Berlinskog zida.

Ispred zgrade njemačkog veleposlanstva u Zagrebu otkriven je dio Berlinskog zida koje su oslikali grafiteri Gordan Orešić i Krešimir Golubić.

Dio Berlinskog zida veličine 3,2 x 1,2 metra i težine više od 2,5 tona, Zagrebu je donirao njemački poduzetnik Axel Brauer, no spomenik danas više gotovo nitko ni ne primjećuje, a mnogi, vjerujemo, ni ne znaju za njega.

Idući puta stoga kada prolazite Ulicom grada Vukovara kraj neobičnog spomenik, sjetite se da je riječ o komadu zida koji je dijelio Njemačku na Istok i Zapad.

dio Berlinskog zida
1/8

Komentara 2

CA
Cafa
21:17 09.11.2018.

Imam i ja komadić berlinskog zida. I moji starci i moja sestra i njen muž, i druga sestra... A jedini grafiti koji vrijede na tom zidu su oni originalni.

DU
Deleted user
21:26 09.11.2018.

to je bila sramota..podijeliti jedan narod i drzavu..zato treba napraviti novi i postaviti na granicu..i neka nas stiti od raznih divljaka..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije