Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bezobzirno nasilje u zagrebu

Dijete ga na klizalištu na Šalati slučajno okrznulo, muškarac (37) ga premlatio i teško ozlijedio

Zagreb: Na Šalati otvorena nova sezona klizanja
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/3
31.01.2024.
u 11:10

Prema Kaznenom zakonu, osumnjičenog se tereti za kazneno djelo nanošenje teške tjelesne ozljede za što je prema članku 118. istoga zakona zapriječena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina

Zagrebačka policija izvijestila je kako je gotova istraga u slučaju teške tjelesne ozljede koje je 37-godišnji muškarac nanio djetetu na klizalištu Šalata prije nekoliko dana. Sramotan incident dogodio se protekloga vikenda u poslijepodnevnim satima, a sada su poznati i detalji.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da je 28. siječnja 2024. godine u popodnevnim satima na prostoru klizališta na području Medveščaka, osumnjičeni došao u verbalni sukob s oštećenim maloljetnikom najvjerojatnije iz razloga što ga je on slučajno okrznuo tijekom klizanja, da bi ga osumnjičeni potom fizički napao i ozlijedio – izvijestili su iz PU zagrebačke.
 
Ozlijeđenom maloljetniku liječnička pomoć pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog u zakonskom roku predali pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

POVEZANI ČLANCI:

Prema Kaznenom zakonu, osumnjičenog se tereti za kazneno djelo nanošenje teške tjelesne ozljede za što je prema članku 118. istoga zakona zapriječena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. Dodatno, prema zakonu tko djelo počini iz mržnje, prema članu obitelji ili prema osobi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje, invaliditeta ili trudnoće, ili kao službena osoba u obavljanju službe ili javne ovlasti,

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
12:33 31.01.2024.

Osuda tog i svakog nasilja. No nevezano na ovaj slučaj koji će sud procijeniti i valjano kazniti i maloljetnici znaju biti jako agresivni. Svjedočio sam vrijeđanju i naguravanju žene od pedesetak godina od strane srednjoškolske dječice jer su joj gasili cigarete na automobilu, a ona im se usudila nešto reći .

JM
JMN
11:51 31.01.2024.

Na Šalati maloljetnici od 14-17 godina znaju jurcati kao da su sami na ledu uz mnoga slučajna okrznuća koja ponekad završavaju i padovima okrznutih. Ne reagiraju na pristojna upozorenja tako da me ne čudi da je netko završio slomljenog nosa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije